Sarıkamış'ta Yeni Sezon Hazırlıkları Tamamlandı

Sarıkamış ilçesinde Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yeni sezon hazırlıkları tamamlandı.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden birine sahip, yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri olan Sarıkamış, kayak sezonuna hazır.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde hizmet veren Ce-Mar Toprak Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otellerde tadilat ve onarım işlerinin tamamlandığını belirterek, pistler bölgesi ve mekanik tesislerde de bakım çalışması yapıldığını söyledi.

Önceki yıllara göre daha yoğun bir kayak sezonu geçirmeyi hedeflediklerini belirten Eroğlu, ''Otellerimizde personel ve ekipmanlarımızı şu an itibarıyla hazır duruma getirdik. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından rezervasyon almaya başladık. Özellikle yılbaşı için büyük talep var'' dedi.

Yabancı tur operatörleriyle görüşmelerin devam ettiğini anımsatan Eroğlu, görüşmelerden olumlu sonuçlar alınması halinde yeni sezonda Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve İran'dan yoğun turist geleceğini belirterek, ''Bütün hazırlıklar tamamlandı. Sezona hazırız. Sadece kar yağmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

-Kayak malzemeleri de hazır-

Kent merkezinde kayak malzemesi satan esnaflardan Cavit Üstündağ da sezonun erken açılmasını beklediklerini ifade ederek, kayak malzeme olarak, kayak takımı, snowboard, kızak ve diğer bütün kayak kıyafetlerini hazırladıklarını söyledi.

Bu yıl fiyatlarda herhangi bir artış uygulanmayacağını vurgulayan Üstündağ, ''Örneğin geçen yıl bir kişi kayak ve kıyafet birlikte kiraladığında günlük 20 TL ücret ödüyordu. Bu yıl da aynı fiyatlarla satış ve kiralama olacak. Şimdi tek dileğimiz bir an önce kar yağmasıdır'' diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA