Bitlis'teki Öğrencilere Düzenli Kitap Okutuluyor

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, il genelindeki okullarda, ''Türkiye Okuyor'' kampanyası çerçevesinde, her gün dönüşümlü olarak 20 dakika kitap okuttuklarını söyledi.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatılı okullarda dersleri kaynatmadan yemek öncesi veya sonrasında öğrencilere kitap okuttuklarını bildirdi.

Okumayla öğrencilerin anlama, sonuç çıkarma, sentez yapma ve yorumlama kabiliyetlerinin geliştiğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

''Türkiye'de 1974 yılından bu yana üniversite sınavı yapılıyor. Ancak her sınavın sonunda Türkçe sorularının uzun olduğu söyleniyor. Aslında Türkçe soruları uzun değil, okuma hızımız yavaş. Matematikte dahi işi anlamayla çözdük. Düzgün okuyan erken anlar ve erken kavrar. Okuma aynı zamanda insanın ruh yapısını disipline ediyor. Öfkesine sahip olmayı, diyalog kapılarını açmayı ve empati kurmayı sağlıyor. Bu nedenle de ilimizde çok fazla disiplin olayı olmuyor. Bu RABA projemizin bütünleyicisi. Çünkü değerler eğitimi veriyoruz. Öğrencilere, büyüklere saygı, küçüklere sevgi, insan haklarına saygı, demokrasi, öz güven, stresle baş etme ve bizi biz yapan değerler hakkında eğitim veriyoruz.''

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA