Öğrenciler Gazze'ye Yardım Standı Açtı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin öncülüğünde her fakültede Gazze'ye yardım için kermes stantları kuruldu.

İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsil Konseyi Başkanı Hasan Birsen, stantların 3 gün boyunca Filistin'e destek için satış yapacağını söyledi.

Birsen, elde edecekleri yardımları, İHH aracılığıyla Filistin'deki Müslümanlara ulaştırılacağını belirterek, ''Kermesimize öğrenci arkadaşlarımız yoğun ilgi göstermiştir. Onlara desteklerinden dolayı teşekkür ederim'' dedi.

-FEF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Topses panele katıldı-

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Devrim Topses, Çanakkale Koleji tarafından düzenlenen ''Felsefe ve İnsan'' konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Topses, panelde yaptığı konuşmada, felsefenin toplum yaşamında oldukça önemli bir görevi bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Felsefesiz bir toplum ve insan düşünülemez. Çünkü düşünmek, üretmek, toplumdaki engellerin önünün açılması açısından önemlidir. Yaratıcı olmak, dogmayla yetinmemek demektir. Eğer bir toplum kalkınacaksa, gelişecekse öncelikle filozoflara ve felsefeye ihtiyacı vardır. Eğer felsefe yoksa o toplumun gelişmişliğinden, kalkınmışlığından söz edilemez. İnsanlık tarihine baktığımız zaman tüm toplumların felsefeyle ilişkilerini görüyoruz. Antik Yunan'da, felsefe düşüncesi sayesinde uygarlık gelişebilmiştir. Bununla birlikte İslam filozofları aynı şekilde özgür düşünce ortamında düşüncelerini oluşturmuşlardır.''

-Bayramiç MYO'da sema gösterisi-

ÇOMÜ'ye bağlı Bayramiç Meslek Yüksekokulu'nda sema gösterisi düzenlendi.

ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, öğrencilerin yanı sıra siyasi parti yöneticileri ve halk da yoğun ilgi gösterdi.

Bayramiç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, ''Hizmet etmek bize büyüklerimizden kalan en büyük miras. Bizler kültürüyle büyük bir toplumuz. Öğrencilerimizin bilimsel eğitimlerini tamamlarken, kültürel ve sosyal öğretilerle yarınlara genç, dinamik, sağlıklı nesiller yetiştiriyoruz. Bayramiç MYO, her alanda örnek hale gelecektir'' dedi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA