Gelinlik Giyip Şiddete ‘hayır’ Dediler

İzmir’in Narlıdere Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir yürüyüş yapıldı.

Gelinlik Giyip Şiddete ‘hayır’ Dediler
Yürüyüşte çoğu kadınlardan oluşan grubun en başında çocuk gelinleri temsilen gelinlik giydirilmiş bir kız çocuğu ile temsilen yüzlerini makyajla şiddet mağduru kadınlara benzeten bayanlar dikkat çekti. Narlıdere Belediyesi, Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Narlıdere'de faaliyet gösteren 11 kitle örgütü yöneticisi ve gönüllü kadınlardan oluşan bir grup ile birlikte Narlıdere itfaiyesi yanında toplanan kadınlar şiddete karşı tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP parti meclisi üyesi Hüseyin Saygılı, CHP eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri ve kadınlar destek verdi. ÇOCUK GELİNLERE HAYIR Kadına uygulanan şiddeti protesto için bir araya gelen grup Narlıdere itfaiyesi yanında toplandı. Ellerinde şiddet mağduru ve öldürülen kadınlara ait resim ve pankartların bulunduğu grup, basın açıklamasını yapacağı eski belediye binasına doğru sloganlar eşliğinde harekete geçti. Grubun en başında çocuk gelinleri temsilen gelinlik giydirilmiş bir kız çocuğu ile değişik meslek ve sosyal grupları temsilen yüzlerini makyaj ile şiddet mağduru kadınlara benzeten bayanlar yürüdü.

Eski belediye binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Narlıdere Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Müdürü Semra Pektopal, "Türkiye’de kadına şiddet gerçeğiyle yüzleşmek ve bir an önce yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor. Koruyucu ve önleyici çalışmaların yetersizliğini ülke olarak görüyoruz. Bunların yanında şiddeti oluşturan ekonomik nedenlerini ortadan kaldıracak şekilde toplumsal refahın sağlanmak için sosyal politikalara ağırlık verilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA