Oda ve Borsalardan Başbakan'a Ziyaret

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.

Oda ve Borsalardan Başbakan'a Ziyaret
Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki oda ve borsa başkanları ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından bir açıklama yaparak, bölgedeki terör olaylarının bitmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dileklerini bildirdiklerini söyledi.

Başkan Kaya; bu ülkede artık hiçbir annenin gözyaşı dökmesini istemediklerini kaydederek, kepenk kapatmaların da ekonomiyi olumsuz etkilediğini ve bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi için hükümetin de çaba gösterdiğini belirtti.

Geçtiğimiz gün, Başbakanlık Resmi Konutu'nda; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de hazır bulunduğu kabul, yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Kabulün ardından konutun çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 45 oda ve borsa başkanıyla birlikte Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini ifade etti.

Görüşmede bölgede yaşanan sorunları ve gelişmeleri Başbakan'a aktarma fırsatı bulduklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Oda ve borsa başkanlarımız şehirlerinde halkla iç içeler ve kendileri bölgelerinin kanaat önderleri konumunda. Bugün Sayın Başbakan'a görüş ve önerilerini aktarabilme fırsatları oldu. Önümüzdeki süreçte bu çerçevede mecliste grubu bulunan diğer üç siyasi partimizi de yine oda ve borsa başkanlarımızla ziyaret edeceğiz. Görüşlerimizi bütün siyasi partilerle paylaşacağız. "
Kaynak: İHA