Eski Has Parti İl Başkanı Aktaş Açıklaması

Eski HAS Parti İl Başkanı Ali Aktaş, delegelerinin oylarıyla fesh edilen HAS Parti'nin Genel Sekreter Yardımcısı Zeliha Lali ve eski İl Başkanı Ulaş Göktaş'ın da arasında bulunduğu 70 HAS Partili'nin MHP'ye katılmasıyla ilgili, ''Bu arkadaşlarımızın demesindeki ilkenin takdirini Antalya kamuoyuna bırakıyorum'' dedi.

Ali Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, HAS Parti'den MHP'ye toplu katılım haberinin gerçeği yansıtmadığını, MHP'ye sadece bir ekibin geçtiğini kaydetti.

HAS Partililerin, programı ve siyaset yapma üslubu ile MHP'yi kendilerine yakın görmediğini savunan Aktaş, açıklamasında, ''Şişirilmiş balon liste, HAS Partililerin iradesini temsil etmemektedir'' dedi.

MHP'ye katılan ekibin AK Parti'ye katılım sürecinde Numan Kurtulmuş'a da destek verdiğini iddia eden Ali Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Şimdi ise ilke balonu pazarlıyorlar. Kendisini 2012 Nisan ayında il başkanı yaptığımız ve dün MHP'ye geçen arkadaşımız, 12 Temmuz 2012'de demiş bir arkadaşımızdır. Ayrıca parti içinde yaptıkları toplantılarda AK Parti'ye katılmak konusunda en ateşli kitlenin dün MHP'ye katılanlar olduğunu da üzülerek belirtmek isterim. HAS Parti'nin son 5 ayında il başkanlığı yapan bu arkadaşımızın ve partinin kapatılmasından sonra 2 kez AK Parti İl Başkanı ile de katılım için görüşmüş ve katılımcı listesi çalışması yapmış bu arkadaşlarımızın demesindeki ilkenin takdirini Antalya kamuoyuna bırakıyorum.''

Aktaş, MHP'nin Türkiye'nin köklü bir partisi olduğunu, eski HAS Partililerin MHP'de siyaset yapma isteklerini de saygıyla karşıladığını vurguladı. Aktaş, ''HAS Partililerin tümü katıldı'' gibi bir ortam yaratılmasına da tepki gösterdi.

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA