Kosgeb Kredisi İçin Yedekte Bekleyen Esnafa Müjde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci, Van ve Erciş’te 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden olumsuz etkilenip KOSGEB kredisi için yedekte bekleyen esnafa kaynak aktarıldığını bildirdi.

Kosgeb Kredisi İçin Yedekte Bekleyen Esnafa Müjde
Van'daki oda başkanları ve kredi için yedekte bekleyen esnafın AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan ve Burhan Kayatürk’e şikayetlerini iletmesi üzerine durum Başbakana iletildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Maliye Bakanlığı tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Başkanlığına 25 milyon TL'lik kaynağın aktarıldığı ve esnafa kredi ödemelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı müjdesini veren Çiftci, “Van ve Erciş’te 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden olumsuz etkilenen ve kredi için KOSGEB’e başvuran esnaflardan daha önce 4 bin 6 esnaf ve tüccara 223 milyon TL'lik 1 yıl geri ödemesiz 36 ay faizsiz kredi imkanı tanımıştı ancak yedekte bekleyen esnaf ve tüccarlarımız ise kredi başvurularını yaptıkları halde kredilerini alamamışlardı. AK Parti Van milletvekilleri olarak bu sıkıntıyı çözmek için sorunu önce Sayın Başbakanımıza iletme fırsatı bulduk. Ardından Başbakanımızın talimatıyla Maliye Bakanlığı tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Başkanlığına 25 milyon TL tutarında bir kaynak aktarıldı. Yedekte bekleyen esnaflarımıza kredileri, başvurularına göre önümüzdeki günlerde ödenecektir. Kredinin depremden zarar gören esnaf ve tüccarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA