Kuryenin Geç Kalması 12 Bin Tl’lik Elmas Kolyeyi Kurtardı

Tokat’tan, Samsun’daki bir kuyumcuya 12 bin TL değerinde elmas kolye gönderen kuyumcu, kuryenin geç kalması nedeniyle dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kuryenin Geç Kalması 12 Bin Tl’lik Elmas Kolyeyi Kurtardı
Edinilen bilgiye göre, Tokatlı Kuyumcu Yaşar Gençay, Samsun’a bir kuyumcu arkadaşının aracılığı ile 12 bin TL değerinde elmas kolye gönderdi. Kuryenin kolyeyi o gün teslim edememesi ise kuyumcuyu dolandırılmaktan kurtardı. Yaşanan olayı anlatan Gençay, kolyeyi götüren arkadaşının geç kalması nedeniyle teslim edemediğini belirterek, “Ertesi gün gittiğinde kuyumcu dükkanın da kimseyi bulamamış. Meğer kuyumcu o gece tezgahındaki altınları toplayıp kendine emanet edilen altınlarla kaçmış. Yani arkadaş gerdanlığı teslim ederken geç kalmamış olsa sabahleyin elmas kolye ile beraber kayıp olmuş olacaktı. Biz de 12 bin TL’yi sineye çekecektik” dedi.

Gençay, kuyumcuların bir birilerine güvene dayalı çalıştığının altını çizerek, “Bu elmas kolyeyi müşterisine göstermek üzere bizden istemişti. Müşterisi beğenmez ise geri gönderecekti. Ama başka niyeti varmış. Bir iki kuyumcu böyle yaptı diye diğerlerini de böyle göremezsiniz. Öyle bir hakkımız yok. İtibar etmez isek ticaret yapamayız” diye konuştu

Öte yandan Samsun'da kuyumcu Ş.T.'nin aynı yöntemle birçok kuyumcuyu dolandırdığı ileri sürüldü .
Kaynak: İHA