Gazeteci Ünal ve Chp Heyeti Lazkiye'de

Suriye'de yaklaşık 3 aydan bu yana tutuklu bulunan Türk Gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim alan CHP heyeti, karayolu ile Suriye'nin başkenti Şam'dan Lazkiye şehrine ulaştı.

Yayladağ Sınır Kapısından Türkiye'ye giriş yapmaları beklenen heyete, güvenlik gerekçesiyle izin verilmediği ve halen Lazkiye'de bekletildikleri bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren heyetteki CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgül, Cüneyt Ünal'ı biran önce Türkiye'ye getirerek sevdiklerine kavuşturmak istediklerini ancak güvenlik gerekçesiyle Lazkiye'den çıkış yapmalarına halen müsaade edilmediğini söyledi.

Ünal, izin verildiği takdirde hemen hareket edeceklerini ancak gelişlerinin sabah saatlerine de ertelenebileceğini söyledi.

Bu arada gazeteci Cüneyt Ünal'ın karayolu ile Hatay'ın Yayladağ sınır kapısından Türkiye'ye getirileceğine öğrenen yerli ve yabancı basın mensupları bölgeye akın etti. Çok sayıda gazeteci ve canlı yayın ekibi Yayladağ Sınır Kapısı önünde bekleyişini sürdürüyor.

Sabah saatlerinde Suriye üst yönetimi ile görüştükten sonra gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim alan CHP heyeti öğle saatlerinde Şam'da basın mensuplarının karşısına çıkmış, daha sonra karayolu ile Türkiye'ye doğru yola çıkmıştı. Heyette CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgül, yanı sıra Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ehlibeyt Vakfı Başkanı Ali Eral da bulunuyor .
Kaynak: İHA