Stk'lardan Filistin Açıklaması

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, bir çok sivil toplum kuruluşları (STK) ile siyası parti temsilcileri, İsrail’in Filistin'e yaptığı zulme karşı basın açıklaması düzenledi.

Stk'lardan Filistin Açıklaması
Cuma Namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasına; Cami-Der, Saadet Partisi, İHH İnsani Yardım Vakfı ve STK üyeleri katıldı.

Yapılan basın açıklamasında sık sık tekbir getirilirken, İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Cami-Der üyesi Lütfü Tekin yaptığı açıklamada, "Biz Viranşehir Müslüman halkı olarak, Filistinli kardeşlerimize uzun yıllar yapılan zulme ve özellikle siyonist devletin son saldırılarına dikkatleri çekmek, lanetli kavmi telin etmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. İsrail terör devletinin Gazze’de giriştiği katliam; yaşlı, kadın ve çocuk demeden yüzlerce masum insanı hunharca katletmesi, bütün İslam alemini öfkeye boğmuştur. Siyonizmin bu vahşi barbarlığı bir kez daha onun cani karakterini tescil etmiş ve gerçek yüzünü bütün dünyaya göstermiştir. Filistin, yalnız Filistinlilerin değil, aynı zamanda İslam ümmetinin ortak davasıdır. Dolayısıyla İsrail’in bu büyük vahşetine ve soykırımına seyirci kalmamız mümkün değildir. Gazze; insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılırken, Müslüman halkların hala buna seyirci kalması büyük bir gaflettir. İslam dünyasının parçalanmışlığı ve gafleti, İsrail denen terör devletine cesaret vermiş ve onun elini daha da güçlendirmiştir. İslam aleminin bu gafleti, Filistinlilerin katledilmesine sebep olurken bizleri de kahretmektedir. Bundan daha kahredicisi ise, bütün İslam aleminin bu drama seyirci kalmasıdır. Müslümanların bu sessizliği en büyük musibettir. İşte bu nedenle ‘haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ sözüne binaen, bu saldırıları şiddetle kınıyor ve nefretle telin ediyoruz. Vahdetten uzak İslam alemini bu vahşete karşı durmaya ve birlik olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı

"Müslümanın Müslüman'dan başka dostu ve Allah'tan başka yardımcısı yoktur" diyen Tekin, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu vahşet ancak Müslümanların tek ses, tek yürek ve tek bilek olmalarıyla durur. Müslümanlar her türlü ayrılığı aşmadıkça, çalışmalarını namaz kılar gibi tek bir hedefte toplamadıkça ne bu katliamlar durur, ne de mazlumların gözlerindeki yaş kurur. Allah aşkına biz hala neyi bekliyoruz? Yapılan soykırımı görmüyor muyuz? Filistinli annelerimizin feryatlarını duymuyor muyuz? Yeryüzünde akıtılan Müslüman kanı yetmiyor mu? Mazluma sahip çıkma zamanı gelmedi mi? Siyonist ve zalimlerin alçak yüzlerine tükürmenin zamanı gelmedi mi? Bu vahşet ve zulmün durdurulması için yapılması gerekenleri siz duyarlı Müslüman kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz." Yapılan basın açıklamasının ardından, grup sessiz bir şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA