Erzincan’da Cebıt Sinerji Zirvesi Toplantısı
CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi “Sektör ve Basın Buluşmaları” kapsamında düzenlenen toplantıların son durağı Erzincan oldu.

Toplantıyı, Erzincan Belediyesi Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban ve Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi ve iş dünyasından önemli isimler de izledi.
Deutsche Messe / Hannover Messe, Direktörü Murat Özer, “ CeBIT Bilişim Avrasya’nın Türkiye ‘de gelenekselleştiğini ve Anadolunun dünyaya açılmasında bilişim, haberleşme ve teknoloji sektörü için 13 yıldır öncülük ettiğini ve yenilene yapısı ile CeBIT inerji Zirvesi ile birlikte artık fuardan daha fazlasını Türk insanına ve cevre çoğrafya insanına sunmayı hedeflediklerini söyledi’’ Özer, bilişim sektöründe yatırım ve işbirliği yapmak isteyen tüm ulusal ve uluslararası firmalar için önemli bir platform niteliği taşıyan fuarın, bu yıl 2. Kez düzenlenen “Sinerji Zirvesi” ile daha da güçlendiğine değindi. Geçtiğimiz yıl CeBIT Bilşim Eurasia’da 120.000 nin üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını, 17 farklı ülkeden bin 78 katılımcının yer aldığını ve 84 farklı ülkeden 5 bin 600 ün üzerinde yabancı üst düzey ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını açıklayan Özer, önümüzdeki yıllar için hedeflerinin içinde bulunduğumuz coğrafyada büyüyerek ilerlemek olduğunu belirtti.
Özer, “Bunu gerçekleştirirken Doğu Anadolu Bölgesi ve bölgenin gelişen kenti Erzincan’ı da çok önemsiyoruz ve kentinizi kamu kuruluşları, özeliklkle bu yılın teması olan Akıllı Yaşam Konseptleri ve Akıllı Kentler ve Akıllı Belediyecilik olduğunu bu nedenle yerel yönetimleride bu platformda görmek istiyoruz” diyerek katılım çağrısında bulundu .
