Didim’in Havasının Tescil Çalışmaları Başladı

Didim Belediyesi ile İzmir 9 Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Didim’in havasının tescil edilmesine yönelik çalışmalara başlandı.

Didim’in Havasının Tescil Çalışmaları Başladı
Didim Belediyesi ile İzmir 9 Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Didim’in havasının tescil edilmesine yönelik çalışmalara başlandı. İki kurum arasında imzalanan 1 yıllık sözleşme kapsamında 9 Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim görevlileri nezdinde Didim Belediye Parkına sabit ölçüm cihazı konurken, gezici araçlarla Didim genelinde ölçümlerin yapıldığı öğrenildi. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Didim Belediyesi Sağlık Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eray “Bu çalışma için İzmir 9 Eylül Üniversitesi ile 1 yıllık sözleşme imzaladık. Bir yıl boyunca Didim’in havası ölçülecek. Belediye parkına sabit ölçüm cihazı konuldu. Bunun dışında gezici araçlarla İlçemizin değişi bölgelerinde ölçümler yapılıyor. Bu konudaki çalışma Belediyemiz Çevre Mühendisi Aslı Kıray nezdinde yapılıyor. Bu ölçümlerde havadaki nem oranı, hava kalitesi vb birçok ölçümler alınıyor. Zaman zaman Üniversiteden Öğretim görevlileri gelerek yerinde incelemelerde bulunuyor” dedi.

“KAZ DAĞLARI İLE YARIŞACAĞIZ”

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim’in havasının tescilinin bilimsel olarak yapılması noktasında bu çalışmanın başlatıldığını belirterek “1 yıl sürecek bir çalışma; Bilimsel olarak yapılacak çalışmada ilçemizi Oksijen oranın yüksek olan Kaz dağları ile yarıştırmayı hedefliyoruz. Çünkü ilçemizde nem oranı düşük, havamız kuru; bu etkenlerde sağlık turizminin önünü açıyor” diye konuştu.

“SAĞLIK TURİZMİNE ADIM” Başkan Kamacı yapılan çalışmanın sonrasında İlçede Sağlık Turizminin gelişmesi noktasında girişimlerde bulunacaklarını da belirterek “Sağlık Merkezleri, Özel ve Vakıf Üniversiteleri ile Tur operatörleriyle bu konuda görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Bu durumun ilçemize artı değer katması noktasında çalışmalarımız olacak. Sağlık turizmini tercih edenlerin ilçemizi tercih etmesi noktasında çalışmalar yürüteceğiz. Astım hastalığı ya da solunum rahatsızlığı çekenleri ilçemize gelmeleri noktasında adımlar atacağız. İlçemizde yaşam kalitesi arttırmak için gerekli adımları atacağız” dedi.

Kaynak: İHA