CHP'den Yerel Kültür Derneği'ne Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş ve beraberindeki heyet, Sakarya Yerel Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Sakarya'nın Türkiye'nin özeti gibi değer taşıdığını ve her kültürden insanın yaşadığını dile getiren Keleş, ''Sakarya'da yaşayan bireyler olarak, kültür zenginliğinin her daim var olmasını diliyoruz. Tüm kültürlere saygıyla hoşgörüyle yaklaşmalı ve zenginliğimize sahip çıkmalıyız'' diye konuştu.

''Bizler de bu düşünceden hareketle projelerimizden biri olan 1921 Panorama Tarih Müzesi Projemizi hayata geçireceğiz'' diyen Keleş, şunları söyledi:

''Sakarya'nın kültürüne ve tarihine sahip çıkarak bu projemizle ortak bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Ortak bilincin oluşması ve kültürlerin sesi olabilmek adına, aldığımız belediyelerin meclislerinde halkın, kültürün sesi olan sivil toplum kuruluşlarına da meclis üyesi gibi oy verme hakkı tanıyacağız. Şehri yönetenler, alanında uzman kişilerin görüşlerine yer vermeksizin şehrin geleceği hakkında telafisiz kararlar almamalıdırlar.''

Sakarya'da yaşayan vatandaşların aidiyet duygusunu arttırmak için çabaladıklarını kaydeden Dernek Başkanı Özgür Aygün ise herkesin Sakarya'da beraberce yaşadığını belirterek, ''Yerel Kültür Derneği olarak ilçelerde faaliyetlerimiz hızlanmış ve şubelerimiz açılmıştır. Tüm ilçelere ulaşarak daha organize şekilde kültürleri yansıtmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 30 Kasım'da gece düzenleyeceğiz. İnanıyoruz ki 30 Kasım'daki etkinliğimiz Sakarya için birçok konuda milat olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA