Yalova'da Minibüsçülerle Servisçilerin Arası Açıldı

Yalova Minibüsçüler Odası ile Servis İşletmecileri Odası arasında AVM servis araçları ile ilgili ihtilaf Yalova Belediye Meclisi'nin gündemine geldi.

Yalova'da Minibüsçülerle Servisçilerin Arası Açıldı
Yalova Belediye Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilen AVM servislerinin servis saat ve güzergahlarının belirlenmesi teklifini görüştü. Trafik Düzenleme Komisyonunun aldığı kararı Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Nuray Tozlu okudu. Komisyon kararında A-3 tipi servis araçlarının ve AVM servislerinin tanımı yapılan müşteriler dışında müşteri almaması, belirlenen saat ve güzergahtan çıkmamasını istedi.

Bu görüşme esnasında Yalova Minibüsçüler Odası ve Yalova Servis Minibüsçüleri Odası arasındaki gerginlik de gün yüzüne çıktı. Meclise konuyla ilgili bilgi veren Düzenleme Komisyonu üyesi Ali Alicik, "Minibüsçüler ve Servisçiler odalarının A-3 tipi servis araçlarıyla ilgili farklı talepleri var. Bir araya gelerek mutabakata varmaları mümkün değil. Belediye olarak her iki oda ile görüşüp ortakı bir metin üzerinden mutabık kalmalıyız" dedi.

Komisyonun diğer bir üyesi olan Fahrettin Yıldız ise, "Servisçiler ve Minibüsçüler Odası'nın bu konu ile ilgili sıkıntıları var. Ancak biz Yalova Belediye Meclisi olarak ne servisçilerin ne de minibüsçülerin yanında ya da karşısında olamayız. Hakkaniyetli bir karara almalı ve bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. Bana göre AVM'lerin servis araçları müşterilerini AVM'den alarak belirlenen duraklara bırakmalı ve geri dönerken boş olarak AVM'ye gelmelidir. Gelirken yolcu alınması halinde bundan minibüsçü esnafı zarar görmektedir. Müşteri tanımı, saat ve güzergahlar belirlenmeli ve alınan kararlar katı bir şekilde uygulanmalıdır" diye konuştu.

Bunun üzerine meclis başkanlığını yapan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın yurt dışında bulunması sebebiyle konunun pazartesi günü görüşülmesini teklif etti. Meclis üyelerinin oy birliği ile konu 19 Kasım 2012 Pazartesi gününe ertelendi .
Kaynak: İHA