Başkan Akyürek, Azerbaycanlı Hakim ve Savcı Adaylarını Ağırladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'deki hukuk sistemini yerinde görmek için Azerbaycan'dan gelen hakim ve savcı adayları ile bir araya geldi.

Azerbaycanlı hakim ve savcı adaylarını Konya'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Akyürek, ziyaretin ve gerçekleştirilen çalıma programının ülkeler ve şehirler arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmesini diledi.

Programa katılan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, dünyanın küreselleştiğini, buna bağlı olarak hukukun da evrenselleştiğini belirterek, hakim ve savcıların evrenselleşme kültürü içinde tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmasının önemine dikkat çekti.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan da kardeş ülke Azerbaycan'dan gelen misafirleri ağırlamaktan mutlu olduklarını vurgulayarak, bu tanışıklığın ileride devamını diledi.

Türkiye'de çok güzel ağırlandıklarını belirten Azerbaycan Adalet Akademisi Temsilcisi Yahya Memmedov, Konya'ya gelmekten de büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Programın sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım'a Mesnevi ve çini sikke hediye ederken, Yıldırım da Akyürek ve Başsavcı Özcan'a akademinin sembolünü taşıyan bir plaket takdim etti.

Azerbaycan Adalet Akademisi Temsilcisi Yahya Memmedov da Başkan Akyürek ve Başsavcı Özcan'a Azerbaycan'ı anlatan bir sembol ile tablo hediye etti.

Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA