Uluslararası 9. Alanya Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

Antalya Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 9.Uluslararası Alanya Ahşap Heykel Sempozyumu, 8 ülkeden 10 heykeltıraşın katılımıyla başladı.

Uluslararası 9. Alanya Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı
Sempozyum, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun ağaç bloka ilk çekici vurmasıyla başladı.

Sempozyuma 27 Ülkeden 60 yabancı, 22 Türk, toplam 82 heykeltıraşın başvuruda bulunduğu ve sempozyum jürisinin yaptığı elemeler sonucunda, Türkiye, İtalya, Ermenistan, Bulgaristan, İspanya, Kore, Rusya, Makedonya’dan toplam 10 heykeltıraş katılıyor. Belediye binası arkasında yapılan açılış töreninde heykeltıraşlardan yapacakları heykeller hakkında bilgi alan Sipahioğlu, konuk heykeltraşlara çeşitli hediyeler verdi. Sempozyumla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Hasan Sipahioğlu, bugüne kadar daha çok taşlı heykel çalışması yaptıklarını, geçen yıl bunun daha farklı bir versiyonu olan ahşap oymacığa yöneldiklerini söyledi.

Kentlerin kimlikleri ile şehirdeki enstrümanları ile anıldığını belirten Sipahioğlu, "Dışarı gittiğimiz zaman sanat eserlerinin önünde resim veririz. Aslında orada verdiğimiz sadece bir resimden ibaret değildir. Bu resimle şehrin kültürünü, tarihini ve eserlerini bütün dünyaya tanıtmış oluruz. Şehirdeki sanat eserlerine dokunduğumuz zaman kente olan bağlılığımızda zenginleşir. Bu anlamda bu senede ahşap oymacılığını gerçekleştireceğiz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

20 Kasım'da sona erecek olan sempozyumun sonunda heykeltıraşların yapacağı eserler şehrin çeşitli yerlerinde sergilenecek.