Zübeyde Hanım Lisesi, Afganlı Mültecileri Ağırladı

Siirt Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ramazan Ayından beri Siirt'te bulunan Afganlı mültecilere okul bahçesinde yemek verdi.

Zübeyde Hanım Lisesi, Afganlı Mültecileri Ağırladı
Ramazan Ayından bu yana Siirt'te barınan Afganlı mülteciler, Siirt Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin konuğu oldular. Düzenlenen programa Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve Siirt İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ve çok sayıda davetli katıldı.

Afganlı mültecilere, Siirt yöresine ait yemekler ikram edildi. Organizasyona ev sahipliği yapan Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi; okul idaresi, öğretmenleri, okul aile birliği, öğrencileri ve perSoneliyle Siirt’in misafirperverliğini gösterdiler. Afganlı mülteciler de yakın ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, mutluluklarını ve memnuniyetlerini ifade ettiler.Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, okulun düzenlediği bu programın örnek olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Düzenlenen programla ilgili konuşan Siirt Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü İdris Yolbaş, öğrencilerden gelen bir teklifi değerlendirdiklerini belirterek, "Bugün Afganlı kardeşlerimizi okulumuzda ağırlamaktan Son derece mutluyuz. Öğrencilerimizden gelen istekle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin bu duyguları bizleri harekete geçirmiştir. Dolayısıyla bu organizasyonda bizleri maddi-manevi destekleyen Sayın Valimiz Ahmet Aydın’a, Siirt Emniyet Müdürü Sayın Mutlu Ekizoğlu’na, Vali Yardımcıları Mustafa Pala ve Gürbüz Saltaş’a, Afganlı kardeşlerimizin okula getirmek için bizlere otobüs tahsis eden Siirt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Murat Erman’a, İHH Siirt Şube Başkanı Murat Coşar’a, Hekim Su yetkililerine, Naz Yapı Denetim Sahibi Sayın Elif Tren Özer’e ve emeği geçen gönüllülerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Okul olarak her türlü sosyal sorumluluk projelerinde kendilerine düşecek görevi yerine getirmeye hazır olduklarını kaydeden Yolbaş, birlik ve beraberliğin önemine değindi .
Kaynak: İHA