MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Türkiye'nin tehditler karşısında elinin güçlü olması gerekiyor. Bu temel sebep MHP'nin, iktidarın getirdiği tezkereye olumlu oy kullanmasına sebep olmuştur'' dedi.

Yalçın, Kayseri'de düzenlenen MHP Bölge İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, MHP'nin Meclis Genel Kurulu'na getirilen tezkereye onay verdiğini hatırlatarak, mevcut siyasi iktidarın 10 yıllık süreçte Türkiye'yi terör konusunda uçurumun kenarına getirdiğini iddia etti.

57. koalisyon hükümetinin 2002 yılında terör sorununu ''sıfır noktasına'' indirdiğini belirten Yalçın, ülkenin terörden dolayı kaosa sokulduğunu kaydetti.

Yalçın, ''Daha dün kuzey Irak'ta Kandil ve Mahmur merkezli PKK terörü ile mücadele ederken bugün hükümetin beceriksiz dış politikası yüzünden İran ile de ilişkiler sıkıntıya girdi. Burada da PJAK üzerinden ikinci bir terör belası hortlatıldı. İran ve Irak'ın ardından kuzey Suriye'de oluşan otorite boşluğundan bu defa PYD üzerinden PKK rol almaya başladı.

Güneyimizdeki 3 ülkeden de terör ihraç eder noktaya geldik'' şeklinde konuştu.

Uçağın düşürülmesinin ardından Akaçakale'de 5 vatandaşı şehit edilmesi olayının bardağı taşırdığını dile getiren Yalçın, ''Suriye ile yapılan diplomatik görüşmelerde sonuç alınamamış ve karşı müdahalede bulunulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu tehditler karşısında elinin güçlü olması gerekiyor. Bu temel sebep MHP'nin, iktidarın getirdiği tezkereye olumlu oy kullanmasına sebep olmuştur'' ifadesini kullandı.

Yalçın, terörle mücadelenin Türk ekonomisine ağır yük getirdiğini vurgulayarak, ''Bu ağır yüke bir de Suriye krizi ve mülteciler sorunu eklenmiştir. Bölgemizi kaosa sürükleyen Arap baharında yaprak dökümü yaşanırken, iç politikada da 'Tayyip Baharı' sona ermiştir'' diye konuştu.

Yerel seçimlerin tarihinin öne alınmasına MHP olarak destek verdiklerini anımsatan Yalçın, şunları söyledi:

''Biz sadece yerel seçimlerin öne alınmasının altına imza attık. Uzlaşma metninde seçimlerin sadece 5 ay öne alındığı yer alıyor. Ancak iktidar, mahalli idari seçimleriyle ilgili kanun değişikliği düşünmektedir. Biz böyle bir desteği vadetmedik'' dedi.

Muhabir: Esma Aygün / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA