İzmir Firarisi Balıkesir'de yakalandı

İzmir'de, cinayet suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden İzmir Adalet Sarayı'na getirilen, tutulduğu nezaretten yürüyerek kaçan cinayet zanlısı İsmet Arslan (38), Balıkesir'de yakalandı.

İzmir Firarisi Balıkesir'de yakalandı
İzmir'in Buca ilçesinde oturan İsmet Arslan, 3 yıl önce tartıştığı kayınbiraderi kahvehane işleten Sinan Arslan'ı (42), tabanca ile ateş ederek öldürdü. Cinayet sonrası otogarda yakalanan ve tutuklanan Arslan, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan yargılandı. İsmet Arslan'ın iki yıl süren yargılama sonunda, tahrik altında cinayeti işlediğine karar verilerek 25 yılla yargılanmasına karar verildi.

İsmail Arslan, duruşma için bir ay önce İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Adliye nezarethanesinde duruşma saatini beklediği sırada mahkumlardan birinin rahatsızlanmasının ardından görevliler ambulans çağırdı. Doktorların gelmesi sırasında yaşanan kargaşadan yararlanan İsmet Arslan, görevlilerin arasından Firar ederek izini kaybettirdi.Firarın ardından harekete geçen jandarma, İsmet Arslan'ın ailesini ve öldürmekle tehdit ettiği eşini takibe aldı. Eşini ve iki genelev patronunu öldürmeyi planladığı tespit edilen Arslan'ı yakalamak için 10 kişilik ekip çalışma başlattı.

Araştırmada, Arslan'ın tabanca almak için İstanbul'da bulunan ablasını telefonla aradığı ve Balıkesir'de bulunan futbolcu yeğeninden para almak için buraya gideceğini tespit etti. Arslan'ı teknik takibe alan ekipler, İsmet Arslan'ı futbolcu yeğeni ile görüşmek üzereyken gözaltına alındı. Arslan'ın üzerinde sahte kimlik ele geçirildi.
Kaynak: İHA