Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''CHP bir büyük denizdir. Denizin içerisine zaman zaman yabancı maddeler düşebilir. Ama deniz onların hepsini dalgayla kenara atar'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile partisinin Vakfıkebir İlçe Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen yemek programına katıldı.

Burada partililere hitaben bir konuşma yapan İnce, milleti ve cumhuriyeti kurtaracak olan şeyin yine millet olduğunu ifade ederek, ''CHP bir büyük denizdir. Denizin içerisine zaman zaman yabancı maddeler düşebilir. Ama deniz onların hepsini dalgayla kenara atar. Onun için sloganımız 'çok çalışmak, çağdaş olmak'. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Yani biz bu milletin susmayan dili, bükülmeyen bileği, eğilmeyen başı olacağız. Bunu hep birlikte yapabiliriz biz'' diye konuştu.

İnce, şöyle devam etti:

''1919 yılında Amasya Genelgesi'nde üç önemli karar alınıyor. Birinci olarak, 'İstanbul hükümetinin görevini yapamadığı, ikinci olarak vatanın ve milletin bağımsızlığının tehlikede olduğu, üçüncü olarak da vatanın bağımsızlığını yine milletin aziz kararlılığı kurtaracaktır' deniliyor. Askerler, Genelkurmay gelip sizi kurtaramaz, onlar kendini kurtaramıyor. Sanki biz yaptık, memleketi bu hale biz getirdik. 12 Eylül'de kime işkence yaptınız siz- Tayyip'e mi yaptınız solculara mı yaptınız- 12 Eylül'de hangi partiyi kapattılar-''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da iktidar olmanın yolunun güven ve umut vermekten geçtiğine işaret ederek, ''İnsanların bize oy vermesi için bizim parti içinde kavga olmaması, dayanışma olması lazım. Birlik ve beraberlik içinde güç birliği yaparak karşı tarafa o umudu ve güveni vermemiz gerekir. Ortada bir gerçek var ve bunu görmemiz lazım. Burası Anadolu'nun iftiharı Trabzonspor'un kalesi. Futbol terimiyle artık top ayağımıza geliyor. Top ayağımıza gelirken doğru yerde durmamız ve Gol atmamız lazım. Karşı taraf artık tel tel dökülüyor ve pili bitti'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Burak Altunöz

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA