Ak Parti-mhp Bayramlaşmasında Terör Konuşuldu

Ankara’da partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri başladı.

Ak Parti-mhp Bayramlaşmasında Terör Konuşuldu
AK Parti’ye bayramlaşma için ilk olarak CHP heyeti geldi. CHP heyetinin ziyaretinin ardından da MHP heyeti geldi. MHP heyetinin ziyaretinde terörle mücadele konuşuldu.MHP heyetini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Kadın Kolları Genel Sekreteri Mürşide Balaban ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Alaaddin Ünüvar’dan oluşan AK Parti heyeti karşıladı. MHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP MYK üyesi Sami Uzun yer aldı.Mevlüt Karakaya, bayramların birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın öne çıktğı günler olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemli olduğuna işaret etti. Karakaya, “Türkiye’nin yaşadığı ciddi sorunlar var. Terör sorunu, ülkenin en önemli sorunu haline geldi. Bu bakımdan bayramların; birlik, beraberliğin sağlanmasında, kardeşliğin devam ettirilmesinde önemli fonksiyonları olduğuna inanıyorum. Bu önemli sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Terörün kökü kazınmadan öyle gözüküyor ki bayramlar buruk geçecek. Bayram yapıyoruz ama şehitliklere baktığımızda, bayram bizim neyimize dediklerini görüyoruz. İnşallah bundan sonraki bayramları millet olarak daha birlik, beraberlik, daha bayram tadında geçeceğini biliyoruz, öyle olacağını umuyoruz.” dedi.

Bunun üzerine Mehmet Ali Şahin de şöyle konuştu: “Terör, tam 30 yıldır devletin, hükümetin en önemli uğraşı. Kendisine silah doğrultanlarla devlet ve hükümet mücadele edecektir. Aynı durum devam ederse bu mücadele geçmişte olduğu gibi bugün de olacaktır."Kurban ve Ramazan bayramlarının birliğin, bütünlüğün temini açısından o insanlarla daha sık ilişki kurmak, çocuklarının dağa çıkmasını engellemek konusunda onlara yardımcı olmak adına önemli olduğunu belirten Şahin, “Hiçbir ananın çocuğunun dağa çıkmasından memnun olacağı kanaatinde değilim, elbette istisnalar olabilir. Terör bir devlet sorunudur, hükümetler de mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir. Terörün yurt dışı bağlantıları olduğunu ihmal etmemeliyiz. Artık taşeron bir örgüt haline geldi.” diye konuştu.

Bunun üzerine, Mevlüt Karakaya, bu konuda Şahin’e katıldığını vurgulayarak, “Terörle mücadelenin etkili bir şekilde yapılması gerekiyor, müzakereden uzak durulması gerekiyor. Terörle mücadele değil, müzakere yapıldığı yönündeki kanaatlerin oluşmuş olması terörizme karşı duruşta zaafiyete neden oldu. Bölgede devletin ağırlığını hissettirmek, sembolik olarak Kandil’e Türk bayrağını dikmek gerekiyor ki bu devletin milletle bir sorunu yok. Bu bin yıllık kardeşliğin icatlarının farkındalar. Zaten terör örgütünün, o bölge insanı ile alakası olmayan, tamamen dış güçlerin destekleri, yönlendirmesi ve kışkırtmasıyla devam eden terörün bir şekilde son bulacağına inanıyoruz. Devletin ağırlığını hissetirmesi gerekiyor, özellikle sembolik olarak Kandil’e bayrak dikilmesi önemli.” ifadelerini kullandı.Mehmet Ali Şahin de buna cevaben, “Güvenlik güçleri, terörle mücadelede üzerine düşeni başarıyla yerine getirmeye gayret ediyor. Terörü sonlandırmak için silahlı mücadele dışında girişimleri de uygulamak gerekiyorsa, bunu da ihmal etmemek gerekir. Sayın Başbakanımızın söylemek istediği de budur. Sonlandırmak için başka yollar varsa, bu yolları da ihmal etmemek lazım.” şeklinde konuştu.