Bozköy’e Şelale ve Kamelya Yapılacak

Torbalı İlçesi Bozköy Muhtarlığı son dönemde yaptığı çalışmalar ile adından fazlasıyla söz ettiriyor.

Bozköy’e Şelale ve Kamelya Yapılacak
Köy meydanına mini bir şelale yerleştirecek olan muhtarlık, köy çıkış yoluna ise kamelya yapmayı hedefliyor. Bugün başlayacak olan 2 yatırım da 1 hafta içinde tamamlanması planlanıyor. Köyün gelişmesi ve dışarıdan gelen insanların bu güzelliklerle göze hitap etmesi için çaba harcadıklarını söyleyen Muhtar Mustafa Şen, Kurban Bayramı öncesinde her 2 yatırımı da tamamlayacaklarını kaydetti.

Şen, “Her iki çalışmada köyümüze renk getirecek” diye konuştu.

Muhtar Şen, “Yaklaşık 3 bin liraya mal edilecek olan şelalenin tüm masraflarını muhtarlığımız ve hayırsever kişilerin yaptığı bağışlar tarafından karşılanacak. Köyümüzün farklılığını ve kimliğini yansıtacak. Torbalı Belediyesi tarafından inşa edilen Gazi Çamlığı’nın içinde bulunan şelalenin minyatürünü köyümüze yapacağız. Bu şelale köyümüze çok yakışacak” şeklinde konuştu.

Köye yapılacak diğer bir yatırımın ise, halkın dinlenebileceği ve vakit geçirebileceği bir kamelya olacak. 35 metrekarelik alana yapılacak olan kamelya için ön çalışmanın başladığını kaydeden Şen, şu bilgileri verdi: “Bozköy-Yazıbaşı yolu üzerine yapılacak olan alan çimlendirilip, ağaçlar dikilecek. Köylümüzün veya dışarıdan gelen misafirlerimizin oturarak, vakit geçirebileceği bir yer olacak. Et pişirebilmeleri için ocak koyağız. Çimlendirilecek ve etrafı çit ile çevrilecek. Oturabilecekleri kamelyalar yerleştirilecek. İçme veya yıkamada kullanılacak olan su ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çeşme koyacağız. Misafirlerimiz piknik yapıp, dinlenebileceği nezih bir yer olacak. Bu 35 metrekarelik alanı bir vatandaşımız muhtarlığa bağışladı.”
Kaynak: İHA