CHP 'nin Aoç İle İlgili Grup Önerisi Kabul Edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Atatürk Orman Çiftliği ile araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili verdiği grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Mumcu, gündeme geçmeden 3 milletvekiline Gündemdışı söz verdi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın, infaz koruma memurlarının sorunları ile Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasa Tasarısı'yla ilgili görüşlerini içeren mektubu okudu.

Balbay'ın mektubunun başlangıcında, ''Görüşlerimi açıklamak üzere Silivri Cezaevi'nden söz almış bulunuyorum'' ifadeleri yer alıyor.

Daha sonra CHP'nin Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk'ün mirası olan AOÇ'nin ''bizzat Başbakanlık tarafından tahrip edildiğini'' öne sürdü.

Gök, AOÇ'nin, Atatürk'ün vasiyeti gereği, tarımsal sanayi ve tarım ürünleri odaklı kullanılabileceğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Atatürk'ün emanetine, bir çok iktidarın ''amaç dışı kullanım anlamında ihanet ettiğini'' söyledi.

Şandır, Atatürk'ün vasiyetleriyle, emanetleriyle ilgili sürekli çalışacak bir komisyonun TBMM'de kurulabileceğini kaydetti.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürt sorununun çözümüyle ilgili AK Parti ve CHP ile görüştüklerini, bir gün MHP ile de daha rahat bu konuları konuşmayı istediklerini kaydetti.

Kaplan, ''Bu görüşmeler gereklidir'' dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AOÇ alanında son 10 yılda 18 bin 500 dekar arazinin ağaçlandırıldığını, bunun, geçmiş yılların 4 katı fazla olduğunu söyledi.

Kahveci, bin dekarlık alanda, milli botanik bahçesi kurulması projesinin başladığını anlattı.

Kahveci, geçmiş yıllarda çıplak, boş, moloz yığınları haline gelen çiftliğin, şimdi ağaçlandırıldığını ve modern hale getirildiğini belirterek, Atatürk'e sahip çıktıklarını ifade etti.

CHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA