Uyuşturucu Çetesine 60 Ayrı Adreste Operasyon

Ankara narkotik dedektifleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik Altındağ ilçesinde 60 ayrı adrese 500 polisle hava destekli operasyon gerçekleştirdi.

Uyuşturucu Çetesine 60 Ayrı Adreste Operasyon
Operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Baskında piyasa değeri yaklaşık bir milyon lira olan uyuşturucu madde ile hayalet silah tabir edilen Glock marka tabanca ele geçirildi. Operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Altındağ ilçesinde uyuşturucu ticareti yapan çetenin izine rastladı. Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen polis, sabah saatlerinde 60 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Helikopter destekli gerçekleştirilen operasyonda Özel Hareket Polisi ve Çevik Kuvvet ekibinin de bulunduğu 500 polis eşlik etti. Operasyon anı narkotik polisleri tarafından saniye saniye görüntülendi.

Önceden belirlenen adreslerin kapıları koçbaşı tabir edilen aletlerle kırıldı. Adreslerde narkotik köpekleriyle detaylı arama yapıldı. Bazı narkotik maddelerin çamaşır sepetlerine gizlendiği görüldü.

Operasyonda aralarında çete lideri Erkan K.’nin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 87 kilo 370 gram esrar, bin 650 gram kokain maddesi, 832 adet ecstacy hap, 10 gram bonzai, hayalet silah tabir edilen Glock marka tabanca, 2 adet av tüfeği ve fişek ile uyuşturucu satışında elde edildiği belirtilen 4 bin 495 lira para ele geçirildi. Emniyette sorguları tamamlanan zanlılardan 5’i serbest bırakılırken, 21 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi .