Yüreğir Kültür Evleri İş Sahibi Yapıyor

Yüreğir Belediyesi kurslarından mezun olan vatandaşlar birer birer iş sahibi olmaya devam ediyor.

Yüreğir Kültür Evleri İş Sahibi Yapıyor
Kalkınma Bakanlığı ve SODES tarafından desteklenen, Yeni Ufuklar Eğitim ve Kültür Merkezi-Yüreğir Belediyesi tarafından Kültür Evlerinde yürütülen İş Makineleri Operatörlüğü Kursunu bitiren öğrencilerden Dursun Ali Korkmaz Afganistan’da iş buldu.

Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik’i Kültür Evleri Koordinatörü Kadriye Çelik’le makamında ziyaret eden Dursun Ali Korkmaz aldığı bu sertifika sayesinde iş bulup evinin geçimini sağlayacağı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Kendilerine bu ortamı sağlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a teşekkür eden Korkmaz "Buradan aldığım sertifika ile hemen gidip işbaşı yapacağım. Emeği geçen başta belediye başkanımız Mahmut Çelikcan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik yeni yapılan Kültür Evlerinde asıl amacın vatandaşların meslek sahibi olmaları ve bu öğrendikleri mesleklerle kendilerine iş bulmaları olduğunu belirterek, "Sayın Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan Kültür Evlerine çok büyük önem veriyor. Buralarda vatandaşlarımız hem meslek sahibi oluyorlar, hem de kendilerine günlük hayatlarında yardımcı olacak çok değerli bilgiler öğreniyorlar. Bunları gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anlıyoruz. Yeni iş bulan arkadaşımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA