Patnos Kaymakamından Çelebi Ailesine Yardım Eli

Ağrı`nın Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, maddi durumları yetersiz olduğu için çocuklarını okula gönderemeyen aileye yardım eli uzattı.

Patnos Kaymakamından Çelebi Ailesine Yardım Eli
Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Selahaddin Eyübi Mahallesi`nde Oturan Abdurrahman Çelebi (48), eşi ve 9 çocuğunu evlerinde ziyaret etti. Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın (SYDV) hazırladığı gıda paketleri ile nakdi yardım çeklerini teslim etti

Kaymakamın iş vaadinde bulunduğu Abdurrahman Çelebi, eşinin brusella hastası olduğunu belirterek, "4 yaşındaki oğlum da epilepsi hastası. Onları yalnız bırakamam" yanıtını verdi. Çocuklara şeker veren Niyazi, daha sonra ilgilileri arayıp Çelebi`nin eşi ve çocuğunun tedavileri için gerekenin yapılması talimatını verdi.

Kaymakam Niyazi, maddi durumu yetersiz aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ettiklerini, daha sonra vakıf kanalıyla yardımda bulunulduğunu dile getirdi.

Yardımlar için teşekkür eden Abdurrahman Çelebi ise, "Maddi durumumuz yetersiz olduğu için çocuklarımı okula gönderemiyordum. Günde 10 liraya çalışıyorlardı. İki gün önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin evimize gelip çocuklarımızı okula göndermemiz konusunda bizi ikna etti. Şu an çocuklarım okullarına bıraktıkları yerden devam ediyorlar" diye konuştu.
Kaynak: İHA