Türkiye'deki İtalyan Girişimciler İstanbul'da Buluşacak

Türkiye’de faaliyet gösteren İtalyan girişimcilerin temsilcileri yarın İstanbul’da bulunan Venedik Sarayı’nda bir araya gelecek.

  Toplantıya İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante de katılacak .

İtalya Büyükelçiliği`nden yapılan yazılı açıklamada , İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante`nin , Türkiye’de faaliyet gösteren İtalyan girişimcilerin temsilcileri ile yarın İstanbul’da bulunan Venedik Sarayı’nda bir araya geleceği bildirildi .

Toplantıya , Türkiye’de İtalyan ekonomik-ticari yapıyı oluşturan tekstil , gıda , tesis ve makineler gibi geleneksel alanlarda , bankacılık , otomotiv , enerji , savunma sanayi ve altyapı gibi stratejik alanlarda ve yeni altyapı ve çevre teknolojileri gibi daha yenilikçi alanlarda faaliyet gösteren yaklaşık 100 girişimci iştirak edecek . Toplantıda , Türkiye’de mukim İstanbul Başkonsolosu , İzmir Konsolosu , İstanbul ve Ankara Kültür Merkezleri müdürleri , ICE İstanbul Ofisi Müdürü , İstanbul ve İzmir İtalyan Ticaret Odaları Başkanları ile Fahri Konsoloslar da hazır bulunacak .

Toplantıda Türk ekonomisinin durumu hakkında genel bir portre çizecek olan Büyükelçi Scarante , sistemde mevcut olan bir takım yapısal zafiyete karşın , 2011 yılında gerçekleşen ve krizin aşıldığını kanıtlayan olumlu sonuçlar ışığında , İtalyan varlığının artırılmasına yönelik potansiyele işaret edecek . Toplantıda alınan kararlar daha sonra basınla paylaşılacak .