Adana'da ''bölgesel Gençlik Çalıştayı''

``Bundan sonraki bütün çabamız gençliğimiziTürkiye`nin bütün sorunlarının çözümünde etkinbirer aktör haline dönüştürmektir``(fotoğraflı-görüntülü)ADANA - 28.

  01 . 2012 - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin , ``Gençler sadece Türkiye`nin geleceği değildir . Her süreçte , her noktada gençlerin görüşlerini almayı arzu ediyoruz`` dedi .

Tekin , Adana HiltonSA Oteli`nde düzenlenen ``Bölgesel Gençlik Çalıştayı``nda yaptığı konuşmada , gençlerin sadece Türkiye`nin geleceği olduğu algısını kabul etmediklerini söyledi .

Yusuf Tekin , gençlerin aynı zamanda sürece katkı sağlamasını bekledikleri etkin birer fert olduğunu belirterek , ``Her süreçte , her noktada gençlerin görüşlerini almayı arzu ediyoruz . Aslında bu da Türkiye`nin yaşadığı bir dönüşüm sürecinin doğal sonucu`` diye konuştu .

TÜİK`in açıkladığı verilere göre nüfusun yüzde 67`sinin istihdama elverişli olduğunu , yüzde 50`nin üzerindeki istihdamın da 30 yaşın altında olduğunu açıklayan Tekin , şöyle devam etti : ``14-29 yaş arasındaki nüfus oranının yüzde 25 civarında olduğunu düşünürsek , bu , katılıma hazır bir kitleyle beraber olduğumuzu gösteriyor . Biz Türkiye gençliğini karar mekanizmalarının dışında tutma yanlısı değiliz . Bundan sonraki bütün çabamız , gençliğimizi Türkiye`nin bütün sorunlarının çözümünde etkin birer aktör haline dönüştürmektir . Bakanlık politikaları bunun üzerine bina edilecektir . ``Türkiye`de kamu bürokrasisinde politikaların merkezden belirlendiğini söyleyen Tekin , ``Taşranın hassasiyetleri , yerelin gündemi ve öncelikleri hiçbir biçimde dikkate alınmamakta . Gençlik ve Spor Bakanlığı , bu anlamda bir paradigma değişikliğini Türkiye`nin gündemine taşıdı . Bizler bu politikaları oluştururken , asla merkezden belirlenmiş bir politika ve çalışma süreci tayin etmedik . Yaklaşık 6 aydır yereli dinleyip , yerelden gelen talepler doğrultusunda politikalarımızı oluşturmayı hedefliyoruz . Bu çok ciddi bir değişikliktir`` şeklinde konuştu .

-Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakyemez-Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç . Dr . Basri Hakan Hakyemez de gençliğin sadece bölgesinde değil , küresel anlamda daha güzel yarınlara gelmesi için çalıştıklarını dile getirdi .

Dünyada lider ülke olma yolundaki Türkiye`nin altyapısını oluşturacak gençliğin Türkiye`yi inşa etmesine vesile olması için çalıştaylar düzenlediklerini vurgulayan Hakyemez , 2012 Mayıs ayındaki Gençlik Şurası öncesinde bölgesel çalıştaylar düzenlediklerini anlattı .

Türkiye`nin dünyada genç nüfus itibariyle en önde gelen ülkelerden olduğunu belirten Hakyemez , ``Böyle fırsata sahip başka bir ülke azdır . Bu bakanlığa `vebal bakanlığı` da diyoruz . Gençlik , bu bakanlığa emanet edilmiş durumda . Bizler , devler gibi adımlar atmak için , karıncalar gibi çalışmak zorundayız`` dedi .

Çalıştay raporlarını önemsediklerini ve kesinlikle tozlu raflarda bırakmayacaklarını bildiren Doç . Dr . Basri Hakan Hakyemez , zaman içerisinde bu raporlarla ilgili somut adımlar atarak pratiğe aktaracaklarını söyledi .

-Vali Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz-Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise gençlerin taşıdığı önem ve değer nedeniyle bir bakanlık düzeyinde temsil edildiğini ifade ederek , gençlerin ihtiyaçları ve sorunları ile meşgul olduklarını kaydetti .

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Coş , şöyle devam etti : ``Bugünkü konumları ve toplumumuzdaki ağırlıkları itibariyle de özel bir önem teşkil eden gençlerimize ne kadar değer ve önem versek azdır . Gençlerimiz sadece geleceğimizin teminatı değil , aynı zamanda demokrasi ve cumhuriyetimizin de teminatıdır . Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi ile sorun ve ihtiyaçlarının çözülmesi de büyük önem taşımaktadır . ``Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz , Türkiye`nin en büyük zenginliğinin gençler olduğunu ifade etti .

Aldırmaz , Adana`da gençlerin ihtiyaçlarını önemsediklerini belirterek , ``Risk bölgesindeki mahallelerde yaklaşık 3 bin öğrenciye spor ve sanat konusunda destek veriyoruz . Kentimizde 41 yüzme havuzumuz var . `Anneler ağlamasın çocuklar boğulmasın` diyerek bu projeleri yürütüyoruz . 7 yüzme havuzunun da yapımı devam ediyor`` şeklinde konuştu .

Zihni Aldırmaz , çalıştaydan çıkacak sonuçları kendilerinin de önemsediğini ve belediye olarak değerlendireceklerini kaydetti .

Yarın sona erecek çalıştayın açılışına , AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Şükrü Erdinç ile Vali Yardımcısı Halis Aslan , Osmaniye , Mersin , Hatay ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile gençler katıldı .

( SAR-TUT-AYC-ADA )
Kaynak: AA