Angelopoulos Son Yolculuğuna Uğurlandıatina

Önceki akşam geçirdiği trafik kazasında 76 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlü Yunan yönetmen Theodoros Angelopoulos, yakınları ve sinemaseverlerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

  Atina Birinci Mezarlığı ' nda toprağa verilen Angelopoulos ' un , Aghioi Theodoroi Kilisesi ' ndeki cenaze ayini başlamadan önce ailesi , sanat dünyası ve çalışma arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda kişi , onun bestelediği şiirleri ve en sevdiği halk şarkısı ' ' Kondula Lemonia ' ' yı ( Ufacık limon ) söyledi .

Cenaze törenine yönetmenin naaşının üzerindeki kurdelede , aynı zamanda setinde hayatını kaybettiği yarım kalan ' ' Öteki Deniz ' ' filminin başrol oyuncusu olan eşi Phoebe Economopoulos ( Fivi ) tarafından yazılan ' ' Benim Theodorum ' a ve hafızamız ve ruhumuzdan hiçbir zaman gitmeyecek olan Theodoros ' a ' ' sözleri dikkati çekti .

- ' ' Bir münzevi gibi yaşıyor , film yaparak güç alıyordu ' ' - ' ' El Greco ' ' filmiyle dünya çapında ünlü Yunan yönetmen Yannis Smaragdis ise ' ' Angelopulos ' un bir münzevi gibi yaşadığını ve film yaparak güç aldığını ' ' dile getirdi .

Yunanistan Sanatçıları Birliği ( SEİ ) adına konuşan Eleni Gerasimidu da ' ' Yunanistan ' ı çıplak gösteren vizyon sahibi Angelopoulos ' un fikirleri ve ikonlarının , Yunan halkın hafızasına ait olduğunu ' ' ifade etti .

Angelopoulos ' un naaşı kilisedeki ayinin ardından arkadaşlarının omuzlarına alınarak alkışlar eşliğinde toprağa verildi .

Öte yandan , Angelopoulos ' un hayatını kaybettiği kazada ambulansın 45 dakika geç geldiği iddiasıyla birlikte kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken , Yunanistan Kültür Bakanlığı ve Selanik Film Festivali , bundan böyle ' ' Uluslararası Theodoros Angelopoulos ' ' ödülü vereceğini açıkladı .
Kaynak: AA