Tatlıses Davasının İlk Duruşması Başladıistanbul

Sanatçı İbrahim Tatlıses`e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak`ın da aralarında bulunduğu 9`u tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

  İstanbul 17 . Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya , tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak , Ruşen Mahmutoğlu , Nihat Şimşek , Murat Alagöz , Abdulvahap İş , Bülent Altun , Yunus Ayık , Ersin Altun , Nazife Erdemir ile tutuksuz sanıklar Coşkun Yıldız , Emin Birdal ve Cengiz Güney katıldı .

Mahkemenin duruşma salonunun darlığı yüzünden büyük salonda yapılan duruşma kapsamında İstanbul Adalet Sarayının içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı . Salona sadece ana bloktan giriş yapılarak ulaşılırken , diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatıldı . Asansörlerin de bu katta durması engellendi .

Duruşmayı izleyecek gazeteciler , Odatv davalarındaki uygulamaya benzer şekilde adliyede görevli özel güvenlik görevlilerine isim yazdırdıktan sonra numaralandırılan kartları alarak duruşma salonuna girebildi .

Sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldığı duruşmada , Mahkeme Heyeti Başkanı Gökmen Demircan tarafından iddianame özetlenerek okundu .

Duruşmada savunması alınan tutuklu sanık Abdullah Uçmak ' ın , ' ' İnancımıza göre asker , polis ve savcılar yeryüzünde 3 meleği temsil ediyor . Allah her insana 3 melek tahsis eder , bunlardan biri Azrail . Allah , buna ' Git canını al ' der ' ' demesi üzerine araya giren Demircan , savunmaya ilişkin beyan vermesi konusunda Uçmak ' ı uyardı .

Uçmak ise ' ' şerefsiz bir terörist gibi yargılandığını ' ' öne sürerek , İbrahim Tatlıses ' e yönelik hakarette bulundu .

Bunun üzerine Başkan Demircan , tekrar araya girerek , ' ' Burası hakaret yeri değildir . Adabına uygun konuşun ' ' uyarısı yaptı .

Uçmak ise ' ' adabı iyi bildiğini , 15 yıldır buraya gelip gittiğini ' ' ifade ederek , hakaretlerine hükümet ve basını da dahil etti .

Mahkeme heyeti ise duruşmaya ara vererek , sanıkları salondan nezarethaneye aldırdı .

Aranın ardından tekrar oturumu başlatan Başkan Demircan , Abdullah Uçmak ' ı bu duruşmadan men etti . Bunun üzerine Uçmak , jandarma eşliğinde salondan çıkartıldı .
Kaynak: AA