Renault 2,7 Milyondan Fazla Araç Satarak Rekor Kırdı

Geçen sene dünya çapında 2,7 milyonun üzerinde araç satan Renault Grubu, rekor kırdı.

Renault 2,7 Milyondan Fazla Araç Satarak Rekor Kırdı
Otomotiv şirketinin Avrupa dışındaki satışları yüzde 19,2 yükseldi ve toplam satışlarının yüzde 43’ünü oluşturdu.

Türkiye’de de Renault ve Dacia markaları ile satış hacmini yüzde 23 artırarak 140 bin 827 adede ulaştırdı. Şirketin Türkiye otomotiv pazarındaki payı yüzde 16,3 oldu. Türkiye, özellikle Renault Fluence ve Symbol’ün başarısı sayesinde, grubun beşinci büyük pazarı konumunda bulunuyor. Euromed Bölgesi’nde hafif ticari araç sıralamasında birinci sırada yer alan Türkiye, aynı zamanda uluslararası Renault hafif ticari araç sıralamasında, Fransa’nın ardından 2. sırada yer alıyor.

Şirketin Satış ve Pazarlama & Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı ve Avrupa Bölgesi Başkanı Jérôme Stoll, bu sonuçları şöyle yorumladı:

“2011 yılında Renault Grubu kendi rekorunu kırarak 2,7 milyon araç satışı gerçekleştirdi ve satışlarının yüzde 43’ünü Avrupa dışından elde ederek küresel büyüme amacına ulaştı. Bütün uluslararası bölgelerin desteğiyle bu güçlü büyüme, grubun uluslararası erişim ağının genişlediğinin bir göstergesi. Avrupa’daki güncel konjonktüre rağmen Renault, pazarın ikinci markası olma özelliğini korudu ve ardarda 14 yıldır hafif ticari araç pazarının lideri konumunda.”