Manisa`nın Kurtuluşunun 89. Yıldönümü Kutlandı

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89.

Manisa`nın Kurtuluşunun 89. Yıldönümü Kutlandı
yıldönümü coşkuyla kutlandı. Kutlamalara Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlandı. Ardından valilikte AK Parti milletvekilleri Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş, MHP milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, CHP milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz, Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın tebrikleri kabul etti.

Valilik önündeki tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başladı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Başkan Ergün, şu an üzerinde bulunulan toprakların, 89 yıl önce kilometrelerce öteden gelen ve Türkleri vatanında tutsak etmek isteyen mihrakların saldırısına uğradığını söyledi. Benzer hayalperestlere günümüzde de rastlandığını dile getiren Ergün, o dönemde Türk toprakları olan Anadolu’nun, bölünüp parçalanarak sömürü düzenine dahil edilmek istendiğini hatırlattı. O dönemde yeşil Manisa’nın da yakılarak kara Manisa’ya dönüştürüldüğünü belirten Ergün, “Kazandığı büyük zaferde yorulmuş Anadolu’nun fakir halkı, son bir hamleyle toparlanarak önce vatanına, sonra toprağına sahip çıktı. Manisa yine yeşile büründü. Bu gelişim, birçok alanda Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştı. Tarımından başlayan kalkınma, bugün sanayisiyle devam etti.” dedi. Son yıllarda sanayi devlerine evsahipliği yapan şehrin modernleşmesi adına "Daha Yaşanabilir Bir Manisa" sloganıyla önemli hamleler yapıldığını dile getiren Başkan Cengiz Ergün, “İşte bugün yerelde daha yaşanabilir bir şehir oluşturma çabasını sürdürürken genelde de gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu ülkenin hemen her ilinde ve ilçesinde kurtuluş mücadeleleri kutlanıyor. Gerektiğinde aynı mücadelenin yeniden verilebileceği dosta düşmana duyuruluyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Gazi İlköğretim Okulu ekibi, halk gösterisi yaptı. Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi. Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteran Takımı, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre alkışlandı.