Öğrenciler, Mevlana`yı `aşk` İle Tanıyacak

Bursa`da Osmangazi Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması bu yıl il genelinde yapılacak.

Öğrenciler, Mevlana`yı `aşk` İle Tanıyacak
Yarışmanın bu yılki teması ise ‘Aşk’ olarak belirlendi.

Yarışmanın kamuoyuna duyurusunun yapıldığı Karabaş-i Veli Kültür Merkezi`nde düzenlenen basın toplantısına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Başkan Yardımcıları Ayhan Sezer, Kemal Bayraktar, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay ile jüri üyelerinden Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüçoğlu ve Cevat Akkanat katıldı.

Geçen yıl `Gel ne olursan ol yine gel` olan yarışma temasının bu yıl ‘Aşk’ olarak belirlendiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şöyle konuştu: “Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyor, geçmişin mirasını geleceğe taşıyoruz. İşte Mevlana Celaleddin Rumi de böylesine önemli bir değer." dedi.

Geçen yıl yarışmanın ilçe çapında olmasına rağmen gösterilen ilginin yoğun olduğunu söyleyen Dündar, bu yıl yarışmayı Bursa geneline taşıdıklarını açıkladı. Mevlana’nın öğretilerinin geleceğe yön verecek gençler arasında yaygınlaşması gerektiğini belirten Dündar, "Sevgi ve hoşgörü felsefesiyle adını dünyanın dört bir yanına duyuran Mevlana’yı lise çağındaki gençlerimize anlatmak, onlara yeni ufuklar kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

Yarışmanın ayrıntıları hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, başvuruların 30 Eylül 2011 tarihinde başlayıp 1 Aralık 2011 tarihinde sona ereceğini söyledi.

GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ
Proje ortaklarından İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise hızlı gelişen teknoloji dünyasında gençlerin sosyal yönden de gelişmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Çok zengin bir geçmişe sahibiz. Çocuklarımıza entelektüel boyutta değerlerimizi anlatmalıyız, bunu da cazip faaliyetlerle yapmalıyız. Bu tür yarışmalar büyük önem taşıyor. Gençlerimiz böylece hem geçmişini tanıyor, okuma alışkanlığı ediniyor, hem de geçmişine bakarak geleceğini şekillendiriyor."
Yarışmanın jüri üyeliğini Mustafa Armağan, Beşir Ayvazoğlu, Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüçoğlu ve Cevat Akkanat yapıyor. Yarışmada birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve 2 kişiye de mansiyon olarak 500 TL ödül verilecek.
Yarışmanın kuralları ise şöyle:
Yarışmaya aşk temalı eserler kabul edilecek.

Her yarışmacı yalnız 1 eserle yarışmaya katılabilecek.

Eser A4 kâğıt ebadında olacak ve 3 sayfayı geçmeyecek.

Öğrenciler sadece kendilerine ait eserlerle yarışmaya katılabilecek.
Müracaatlar 30 Eylül 2011’den itibaren okul müdürlüklerine yapılacak.
Yarışmanın son katılım tarihi ise 1 Aralık 2011.
Başvuru için rumuz kullanılması gerekiyor. Eserin üzerine yalnızca rumuz yazılacak kimlik bilgileri ise katılım formunda yer alacak.