Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Başkent’te

Nevşehir’in Ürgüp ilçesi Ortahisar Kasabası merkez Abdioğlu ve Ali Reis Camilerinde açılan yaz Kur`an Kursu’na katılan öğrenciler, Ankara gezisi ile ödüllendirildi.

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Başkent’te

2011 Yaz Kur`an kurslarının açık bulunduğu 27 Haziran- 26 Ağustos tarihleri arasında Abdioğlu ve Ali Reis Camii`nde Kur`an`ı Kerim ve dini bilgilerini öğrenen gençler, bunun yanında Kur`an-ı güzel okumak için de tecvid dersi aldı. Kurs süresince en az haftada bir gün halı sahada futbol oynama ve ilde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezen öğrencilere, haftada en az bir gün çikolata, bisküvi, kek, meyve, dondurma, baklava ve lahmacun hocaları Ali Özcan ve Ahmet Aktürk tarafından verildi.

26 Ağustos 2011 tarihinde sona eren yaz Kur`an Kursu`nun bitiminde öğrencilere katılım belgeleri camide yapılan program ile hocaları ve cemaat tarafından dağıtıldı, öğrenciler onore edildi. Kasabada bulunan bu iki caminin öğrencileri yine hocaları Ahmet Aktürk ve Ali Özcan tarafından kurs boyunca yapılan faaliyetlerin finali niteliğinde Başkent Ankara`ya geziye götürüldü. Ankara`da İlk olarak, İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinden Hacı Bayram Veli Hazretleri`nin isminin verildiği camide topluca sabah namazı kılındı. Namaz sonunda görevli cami imam Hatibi Türkiye’nin seçkin hafız kurra hocalarından olan Yunus Koçan tarafından öğrencilere brifing verildi. Böylece öğrenciler Hacı Bayram Veli`i, Camii`ni ve imam hatibini tanıma ve öğrenme fırsatı buldular. Sonrasında Türkiye`nin 4. büyük camisi olan Kocatepe Camii`ni, Etnografya müzesi, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün metfun bulunduğu Anıtkabir’e gitti. Anıtkabir`de bulunan Kurtuluş Savaşı, Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar Savaşlarının panorama edildiği müze gezildi. Burada duygulu anlar yaşandı, bazı öğrenciler bu savaşların canlandırıldığı görüntüyü görünce göz yaşlarını tutamadı. Ordunun ve Mustafa Kemal Atatürk`ün bu savaşlarda kullandığı araçları da gören öğrenciler bugünkü araçlarla mukayese yaparak bütün imkansızlıklara rağmen kazanılan zaferlerin büyüklüğünü bir kez daha anladılar. Anıtkabir içerisindeki diğer müze ve sergileri gezen grup burada da hatıra fotoğrafı çektirerek Anıtkabir`den ayrıldı.

Atatürk Orman Çiftliği`nde bulunan hayvanat bahçesini de gezen öğrenciler, Keçiören`de bulunan Keçiören Belediyesi`ne ait şelale ve park manzaralı teleferiğe bindi. Bu geziden oldukça memnun kalan Alireis Camii ve Abdioğlu Camii öğrencileri hocaları Ahmet Aktürk ve Ali Özcan`a teşekkür etti.