Alzheımer Hastaları İçin 1 Milyon Dolar Toplayacak

Alzheimer hastalığına karşı gönüllü destek veren dağcı ve Alzheimer aktivisti Alan Arnette, Alzheimer'in hastalar, yakınları ve toplum için oluşturduğu soruna dikkat çekmek amacıyla bugün Kilimanjaro'ya tırmanacak.

Alzheımer Hastaları İçin 1 Milyon Dolar Toplayacak
Arnette, tırmanışlarıyla Alzheimer dernekleri için 1 milyon dolar toplamayı hedefliyor.

Arnette, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve araştırmalar için 1 milyon dolar toplamak amacıyla bu yıl her kıtada en yüksek 7 zirveye tırmanmayı hedefledi. Antarktika'daki Vinson Masifi, Arjantin'deki Aconcagua, Nepal'deki Everest ve Alaska'daki Denali'nin ardından Rusya'daki Elbrus Dağı, Arnette'in beşinci tırmanışı oldu. Dünya Alzheimer Günü'nde, Arnette Afrika'da 7 zirveden altıncısı olan Kilimanjaro'ya tırmanacak. Hedefteki yedinci zirve ise Endonezya'daki Carstensz Piramidi. 7 zirveye de bu yıliçinde tırmanmayı hedefleyen Alan, başarılı olduğu takdirde bu zorlu işi başaran az sayıdaki dağcıdan biri olacak.

Bu iddialı zirve yolculuğunu, kesin tedavisi olmayan Alzheimer hastalığı sebebiyle 2009'da hayatını kaybeden annesi Ida Arnette'ye ithaf eden Arnette, Alzheimer'in hastalar, yakınları ve toplum için oluşturduğu mali ve kişisel yüke de dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Alzheimer İmmünoterapi Programı ile ilgili açıklama yapan Pfizer Kıdemli Medikal Direktörü Dr. Gregory Rippon, "Alan'ın Alzheimer hastalığına destek toplamak üzere dünyanın en yüksek zirvelerine tırmanma hedefini destekliyor, bir yıl sürecek bu girişimin Alzheimerlı hasta ve hasta yakınlarına umut ve esin kaynağı olmasını umuyoruz" dedi.

Alzheimer Birliği Strateji Direktörü Angela Geiger ise, "Alzheimer's Association olarak Alan'ın Alzheimer hakkında toplumu bilinçlendirmek ve Alzheimer'in olmadığı bir dünya yaratmak konusundaki kararlılığını içtenlikle takdir ediyoruz. Alan, Alzheimer'in insanlar ve sevdikleri üzerindeki yıkıcı etkisini yakından biliyor. Çoğu emeklilik yıllarını Alzheimerli olarak ya da bir Alzheimer hastasına bakarak geçirecek olan 1950 kuşağını temsil ediyor" diye konuştu.
Kaynak: İHA