2. Ergenekon davasında 131. duruşma yapıldı

Silivri'deki davada, tutuklu sanık Oğuz Bulut Sorgulandı. İkinci ''Amirallere Suikast Girişimi'' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Ümit Metin ise Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda bulunan Balyoz Belgeleriyle ilgili de mahkemeye sevk edildi.

2. Ergenekon davasında 131. duruşma yapıldı
Emekli komutanlar, gazeteciler ve eski rektörlerin, silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılandığı davada, Sivas Ülkü Ocakları Eski Başkanı Oğuz bulut sorgulandı.

İkinci ''Amirallere Suikast Girişimi'' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Ümit Metin ise Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda bulunan Balyoz Belgeleriyle ilgili de mahkemeye sevk edildi.

Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile bazı eski rektörlerin de aralarında olduğu sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandığı davaya Silivri'de devam edildi.

Oğuz Bulut Sorgulandı

Davanın 131'inci duruşmasında, İddia olunan Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan yargılanan Sivas Ülkü Ocakları Eski Başkanı Oğuz Bulut sorgulandı.

Emniyet Özel harekat Dairesi Eski Başkanvekili İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu ileri sürülen Oğuz Bulut'un adı, Sivas'taki adresinde MKE yapımı 2 el bombasının bulunması ve Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki bazı öğretim üyelerinin fişlenmesiyle gündeme gelmişti.

Duruşmada soruları yanıtlayan sanık Bulut, bombaları sakladığını kabul etti, pişman olduğunu söyledi.
Oğuz Bulut, fişleme iddialarını yanıtlarken de, Ülkü Ocağı olarak bir dergi çıkardıklarını, bu dergiyi kimlere satacaklarını belirlemek için liste yaptıklarını iddia etti.

Hakim Fatih Mehmet Uslu Görevine Başladı

Öte yandan, HSYK tarafından, davayı gören İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne atanan hakim Fatih Mehmet Uslu, mahkeme heyetindeki görevine başladı.

Duruşmayı, CHP'den Grupbaşkanvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce'nin de aralarında olduğu 20 milletvekili de izledi.

118 Sanık Hakkında Müebbet Hapse Kadar Çeşitli Cezalar İsteniyor

İkinci Ergenekon Davası'nda, 118 sanık hakkında, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek ve hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekten, ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen çeşitli cezalar isteniyor.

Öte yandan İkinci ''Amirallere Suikast Girişimi'' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Ümit Metin, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan Balyoz belgeleriyle ilgili ifade verdi.

Savcılık, Metin'i, bu soruşturma kapsamında da tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.