Van'daki terör örgütü operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan 4 PKK'lı ile bunlara yardım yataklık eden 3 kişi tutuklandı.

Van'daki terör örgütü operasyonunda 7 kişi tutuklandı
Tutuklananlar arasında PKK'nın üst düzey yöneticisi 'Bahoz Erdal' Kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin’e yakın örgüt mensubu M.S.A. da bulunuyor.
PKK terör örgütünün Van’da eylem yapacağı istihbaratını alan polis, çeşitli adreslere 5 gün önce eş zamanlı operasyonlar yaptı. Operasyonlarda, Suriyeli A.Ş., İranlı kadın N.A ile Ş.D ve PKK’nın üst düzey yöneticisi 'Bahoz Erdal' Kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin’e yakın isim olarak bilinen M.S.A. olmak üzere 4 PKK’lıyı silahlarıyla gözaltına aldı. Örgüt mensuplarına yardım yataklık ettikleri öne sürülen 2'si kadın 9 kişi de gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 13 şüpheli dün mahkemeye çıkarıldı. Savcılık tarafından ifadeleri alınan 6 kişi serbest bırakılırken, 8 kişi ise "Terör örgütü üyesi olmak ve yardım yataklık" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 15 saat süren duruşma sonrası PKK'lılar M.S.A., Suriyeli A.Ş., İranlı kadın N.A ile Ş.D. ve örgüt mensuplarına yardım yataklık eden S.G., N.G. ve S.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.