Sağlık Çalışanlarına Yüksek Lisans Hakkı

Sağlık-Sen, Atılım Üniversitesi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde üyelerine yüksek lisans hizmeti sağladı.


Memur-Sen Genel Merkezi`nde düzenlenen imza töreninde konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, `Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı`yla sağlık kurumlarının yönetim kadrolarının çağdaş ve üst düzey eğitime kavuşmalarını hedeflediklerini söyledi.
Sağlık-Sen’in önemli bir yönünün de akademik sendikacılık olduğunu belirten Memiş, bugüne kadar çeşitli üniversitelerle yüksek lisans anlaşmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Sağlık çalışanlarının önlisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim taleplerini karşılamak amacıyla, Türkiye’nin en köklü üniversiteleri ile birlikte projeler hazırladıklarını belirten Memiş, bu projelerin Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ten onay beklediğini dile getirdi.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da yaptığı konuşmada, Sağlık İşletmeciliği Bölümü için yaptıkları yüksek lisans anlaşmasını diğer bölümlerle geliştirmek istediklerini belirterek, “Sağlık çalışanlarına sağlık işletmeciliği dışındaki bölümlerde de fırsatlar sunmak istiyoruz.” dedi.
Örgün eğitimle verilecek olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı, üç dönem sürecek. Yüksek Lisans Programı`na başvurabilmek için en az 55 ALES puanı gerekiyor. ALES’e girmemiş olan katılımcılar ise özel öğrenci statüsünde kayıt yaptırabilecek. Sağlık-Sen ile Atılım Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre, programa son başvuru tarihi 30 Eylül 2011 olarak belirlendi.