Kemik erimesine karşı ıspanak yiyin

Opr. Dr. Halil Buldu kemik erimesine karşı ileri derecede kalsiyum içeren ıspanağın tüketilmesi gerektiğini belirterek, kalsiyumun çok gerektiği dönemlere de dikkat çekti.

Kemik erimesine karşı ıspanak yiyin
BEYAZ TV ekranlarında yayınlanan Bizim Doktorlar programının dünkü bölümünde tansiyon düşüklüğü yaşayıp fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Emine Ün bugün programına devam etti. Kemik erimesi hastalığı ele alınan programda Ün'ün konuğu Opr. Dr. Halil Buldu'ydu. Kemik erimesine karşı neler tüketilmelisi gerektiğini anlattan Buldu, kalsiyumun çok gerektiği dönemlere de dikkat çekti.

Kemik erimesine karşı ıspanak yiyin

"Kuru soğan kemik erimesine iyi gelir mi?" sorusu üzerine, "Özellikle kurur soğan demeyelim, bütün meyve, sebze, hayvansal gıdalar kalsiyumdan zengindir" diyen Buldu, "Ama mutlaka belli besinler ön plana çıkıyor. Ispanak, kuru incir, brokoli, badem ileri derecede kalsiyum içeriyor" diye konuştu.

Balıklar içinde ise sardalyanın ön plana çıktığına işaret eden Buldu, "Süt ve süt ürünleri de kalsiyum içeriyor. Ama burada yine ön plana çıkan gıda yoğurt. Yoğurtta sütten ve ayrandan daha fazla kalsiyum var" şeklinde konuştu.

Kalsiyumun çok fazla gerektiği dönemler de olduğunu belirten Buldu, "Büyümenin hızlı olduğu 9-13 yaşlarında, bir de menopoz sonrası dönemde kemik erimesi olmaması için dikkat edeceğimiz iki önemli dönem var" uyarısında bulundu. BEYAZ GAZETE