Türkiye Kazakistan maçı ne zaman 2011?

EURO 2012 Elemeleri A Grubu'nda Milli Takımımız, Kazakistan'ı konuk etti. Türkiye Kazakistan maçı özeti ve golleri. Türkiye 2 Kazakistan 1 . Türkiye Kazakistan maçı golleri izle.

Türkiye Kazakistan maçı ne zaman 2011?
EURO 2012 Elemeleri A Grubu'nda Milli Takımımız, Kazakistan'ı konuk etti. Türkiye Kazakistan maçı özeti ve golleri. Türkiye 2 Kazakistan 1 . Türkiye Kazakistan maçı golleri izle.

Euro 2012
elemelerinde, Kazakistan'ı konuk eden A Milli Futbol Takımımız son dakikada bulduğu golle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Dakika 31; Selçuk İnan verdi, Burak vurdu, goooollll... Dakika 55; Konysbayev’un ortası ve maalesef 1-1... Dakika 61; Penaltı aldık, Burak topun başına geldi, ama direkten döndük. Dakika 89; Çift vuruş kazandık, Selçuk İnan vurdu, barajdan korner.. Ve dakika 90+4; Serbest vuruş kazandık... ‘Assolistler en son sahneye çıkar’ derler ya,
aynen öyle... Arda vurdu ve goooollll... Kazandık... Bu takım her haliyle, 2008 Avrupa Şampiyonası’ndaki Türkiye Milli Takımı... Fanatik’in o gün söylediği gibi; Bu takımın adı, ÇILGIN TÜRKLER...

Türkiye Kazakistan maçı ne zaman 2011?
Türkiye Kazakistan maçı ne zaman 2011?
Türkiye Kazakistan maçı ne zaman 2011?

TÜRKİYE KAZAKİSTAN MAÇI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Arda gibi oyuncun olsun

EURO 2012’ye katılma adına puan kaybına tahammülümüz yoktu. İlk maçta deplasmanda çok rahat ve farklı yendiğimiz Kazakistan ’a şans tanınmıyordu. Bir de öne geçince iş bitti sandık. Ama Kazaklar, Egemen ve Volkan’ın ortaklaşa ikramında golü buldu. Ardından ecel terleri dökmeye başladık. Bir de penaltı kaçınca oyun tamamen sıkıştı, stres ve gerilimli dakikalar başladı. Son dakikalar içinde geri pasından kazanılan atıştan Selçuk İnan yararlanamadı.

Tam ‘maç gitti, gidiyor’ derken, Arda Turan çıktı sahneye. Üç puanı aslanın ağzından değil, midesinden söküp aldı.

Ekibimiz maça iyi başladı. Emre daha ilk dakikalarda pozisyona girdi. Fakat kaleciye takıldı. Konuk ekip ise vasatı bir türlü aşamadı. Buna rağmen fizik güçlerini öne çıkarıp, oyunu bozdular. Maç bu hale geldiğinde, topla birlikte direkt kaleye gitmek de zorlaştı. Tek ve son çare uzun paslardı. Nitekim gol de böyle geldi. 31’de Selçuk İnan’ın akıl dolu pasını takip edin Burak, şık vuruşla ağları buldu: 1-0. Golden sonra istekli oyununu sürdüren milliler, Emre ile uzaktan denediyse de bu yarıda keleciyi aşamadı. Devre arasında soyunma odasına önde girmenin keyfini süren Ay-Yıldızlı ekibimize bir sevindirici haber de; Azerbaycan’ın Belçika önünde bulduğu beraberlik golüyle geldi.

Egemen at dedi!

İkinci yarıya da hızlı başladık. 54’te Kazım bomboş durumda topu kaleciye nişanladı. Dönen topta ise, akıllara zarar bir gol yedik. Konysbayev, topla buluşup orta yapmak isterken yanındaki Egemen sadece seyretti. Bu oyuncunun orta şut karışımı vuruşunda Volkan da zamanlama hatası yapınca arka direğe çarpan top ağlarımıza gitti: 1-1. Şok golle sarsılan milliler 62’de gole çok yaklaştı. Bu dakika içinde Sabri’nin ara pasıyla pozisyon bulan Arda’ya, Moukhtarov’un müdahalesinde hakem penaltı düdüğünü çaldı. Atışı kullanan Burak’ın vuruşunda top yan direkte patladı! Aynı oyuncunun 69. dakikadaki kafa vuruşunda kaleci başarılıydı.

Guus Hiddink, takımı bir kişi eksik oynatan Kazım’ı ancak bitime 8 dakika kala fark edebildi. Kazakistan gibi sıradan bir takıma İstanbul’da puan verdik diye düşünürken, uzatma dakikaları içinde Burak’ın düşürülmesi ile kazanılan serbest atışta Arda Turan, öyle bir çaktı ki, herkes topu ancak ağlarda görebildi: 2-1.

'Sürücü koltuğunda artık biz varız'

Guus Hiddink, maçtan sonra yaptığı açıklamada oyuncuların maç eksiği olduğunun görüldüğünü söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, “Bundan daha kötü oynayamazdık. Rakip disiplinden kopmadı ama yine de kazandık. Bu tür rakiplerle oynarken, ilk golü bulduktan sonra bir an önce ikinciyi de atmanız gerek. Ayrıca daha hızlı oynamamız lazım” ifadelerini kullandı. Hiddink sözlerini şöyle sürdürdü: “Duvara karşı oynadık ama sonuçta kazanarak avantajı ele geçirdik. Artık sürücü koltuğunda biz varız. Emre’nin sakatlığı, maç eksikliğinden kaynaklandı.
Eksik oyuncuların yerini dolduracak kadar geniş kadromuz var.”

'Maçın hakkı beraberlikti'

Kazakistan Teknik Direktörü Miroslav Beranek, karşılaşma sonunda oldukça üzgündü. Öğrencilerinin çok iyi mücadele ettiğini söyleyen Çek teknik adam, “Bizden çok daha güçlü bir rakiple oynamamıza rağmen, oyuncularım ellerinden gelenin en iyisin yaptılar. Sahada ezilmediler. Gurur duyacağım bir performans sergilediler” diye konuştu. Beranek, son dakikada şanssız bir golle kaybettiklerini söylerken, “Maçın hakkı kesinlikle beraberlikti. 1 puan almayı hak etmiştik ama olmadı” ifadelerini kullandı.

Kazım bu kez vasatı aşamadı

Kazım, 10 Ağustos’ta Estonya’yla oynanan hazırlık maçında adeta döktürmüştü. Çok iyi bir futbol ortaya koyan başarılı futbolcu, birbirinden güzel iki gol atarak galibiyetin mimarı olmuştu. Kapanarak oynayan Kazakistan karşısında da Kazım’dan beklentiler büyüktü. Ancak ilk 11’de sahaya çıkan 25 yaşındaki oyuncu, performansıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Buna rağmen Hiddink’in inatla oyundan çıkartmadığı Kazım, sahanın en kötü oyuncularından biri olarak dikkat çekti.

-BURAK YILMAZ PENALTI KAÇIRDI-

A Milli Futbol Takımı'nı Kazakistan karşısında 31. dakikada 1-0 öne geçiren golü atan Burak Yılmaz, ay-Yıldızlı forma altında 2. golünü kaydetti.

Trabzonsporlu futbolcu, 10. kez giydiği A Milli forma altında, elemelerde deplasmandaki Belçika maçının ardından ikinci kez gol sevinci yaşadı.

62. dakikada skor 1-1 iken penaltı atışında topu yan kale direğine nişanlayan Burak, birkaç gollük pozisyondan da yararlanamadı.