Bakan Yılmaz, Sivas`ta Hemşehrileriyle Bayramlaştı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 4 günlük program için geldiği Sivas’ta çeşitli ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla bayramlaştı.


Şehit aileleri, yuva çocukları ve huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek bayramlaşan Bakan Yılmaz, daha sonra Kangal ilçesine geçerek burada ilçe jandarma komutanlığı, belediye ve ilçe emniyet müdürlüklerini ziyaret etti.

Sivas’taki ilk gün programı kapsamında, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü`ne bağlı 5 kardeşin bir arada kaldığı sevgi evine de uğradı. Burada kardeşlere bebek ve oyuncak araba armağan eden Bakan Yılmaz, bir süre çocuklarla sohbet etti.
Daha sonra İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi`ndeki yaşlıları ziyaret eden Bakan Yılmaz, tek tek huzurevi sakinleriyle tokalaşarak bayramlarını tebrik etti. Sohbet edip herhangi bir sorunları olup olmadığını soran Bakan Yılmaz, yaşlılara havlu hediye etti. Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Derneklerini de ziyaret ederek gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelen Bakan Yılmaz, duygulu anlar yaşadı. Gaziler, uzun zamandır ilk defa bir bakanın kendilerini ziyarete geldiğini belirterek kıyafet ve maaş farklarının düzenlenmesi talebinde bulundu.

İl merkezindeki ziyaretlerin ardından Kangal ilçesine geçen Bakan Yılmaz, burada da bazı ziyaretlerde bulundu.

İlçede faaliyet gösteren Kangal Termik Santrali`nin özelleştirilecek kurumlar arasında öncelikli olarak yer almaması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüştüklerini ve bunun sözünü aldıklarını ifade eden Yılmaz, kültür ve turizm alanında bölgede yapılacak çalışmalara da dikkat çekerek Sivas-Divriği arasında yapılacak raybüsün önümüzdeki yıllarda hizmete gireceğini söyledi.
Bakan Yılmaz, Kangal`daki temaslarının ardından baba ocağı Gürün ilçesine geçti. Yılmaz’ın Cuma günü ilçede aile ziyaretlerinde bulunacağı belirtildi.