Kktc Cumhurbaşkanlığı`nda Bayramlaşma

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bayramın görüşmelerin gölgesinde kutlandığını ifade ederek, hedeflerinin Kıbrıs konusunda Ekim ayına kadar gerekli yakınlaşmayı sağlayıp, Ekim sonunda New York yakınlarındaki bir yerde müzakereleri müspet bir şekilde noktalamak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle eşi Meral Eroğlu ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda tebrik kabul etti. Tebrik öncesinde basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Eroğlu, tüm halka birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu yıl Ramazan Bayramı`yla, 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın birlikte kutlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendisinin ilk kez böyle bir olaya şahit olduğunu söyledi. Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının bu iki önemli bayramı birlikte kutladığınıbelirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bayramların insanları bir araya getirdiğini, kırgınlıkların ortadan kaldırılmasına vesile olduğunu söyledi

"Temennim, bütün kırgınlıkların ortadan kalkması, insanların kucaklaşması ve arzusunu duyduğumuz birlik ve beraberliğin düşündüğümüz manada gelişmesidir" diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugünlerin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanlar olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Kıbrıs Türk halkı birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde 1974 Barış Harekatı`na ulaşmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı`na gelinceye kadar da, Anavatan`daki kardeşlerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek,bugünlere gelmiş, büyük zaferi tatmışlardır. Dolayısıyla birlik ve beraberlik her zaman insanların arzu ettiği sonuçlar doğurduğuna göre, bu birlik ve beraberliğe çok önem vermemiz gerekmektedir" dedi.

Kıbrıs Türk halkının henüz sonuçlanmamış bir davası olduğunu, davanın mutlu sona ulaşabilmesi için de birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Eroğlu, "Bu bayramı görüşmelerin gölgesinde kutluyoruz, yoğunlaştırılmış müzakerelere bayram vesilesiyle birkaç gün ara vermiş olsak da, görüşmeler Cuma günü yeniden başlayacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs konusunda Ekim ayına kadar gerekli yakınlaşmayı sağlayıp, müzakereleri Ekim sonunda New York yakınlarındaki bir yerde müspet bir şekilde noktalamak düşüncesinde olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Bunun mümkün olup olamadığını göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, konuşmasını "Bütün Kıbrıs Türk halkının, Anavatandaki kardeşlerimizin, tüm İslam aleminin bayramını kutlamaktayım" diyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı`ndaki bayramlaşmaya, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Hakan Çakıl, KTBK Komutanı Korgeneral Adem Huduti, diğer komutanlar, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, yetkililer, kurum, kuruluş ve örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Bayramlaşmaya ayrıca, Uluslararası Barış Güzeli Yarışması 2011 finali için KKTC`de bulunan güzeller de katıldı ve Meral Eroğlu`na çiçek takdim etti

Kaynak: İHA