Altın Koza`nın Jürisi Belirlendi

Bu yıl 17 – 25 Eylül tarihleri arasında yapılacak Adana Büyükşehir Belediyesi 18.

Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında finalist filmleri, yönetmen Derviş Zaim başkanlığında değerlendirecek jüri üyeleri şöyle: Beste Bereket, Bülent Vardar, Ebru Ceylan, Selim Demirdelen, Taner Birsel ve Yekta Kopan.

Adana Büyükşehir Belediyesi 18. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında finale kalan 14 filmi değerlendirecek jürinin başkanlığını yönetmen Derviş Zaim yapacak.

“Filler ve Çimen’, “Cenneti Beklerken” ve “Nokta” isimli filmleri önceki yıllarda düzenlenen Altın Koza Film Festivallerinden ödüllerle dönen yönetmen, ülkemizdeki diğer festivallerden de çeşitli tarihlerde En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödülleri kazandı. Aynı zamanda akademisyen yanıyla ülkemiz sinemasına yeni isimler kazandırılması için emek harcayan Derviş Zaim, dünyada da son dönem Türk Sinemasının en özgün yönetmenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 17. Altın Koza Film Festivalinde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülüyle dönen sinemamızın genç oyuncularından Beste Bereket, sinema yazarı ve akademisyen kimliğiyle tanınan Bülent Vardar, oyuncu ve senarist Ebru Ceylan, yine ‘Kavşak’ isimli filmiyle geçtiğimiz yıl Altın Koza’dan ‘En İyi Yönetmen’ ödülü alan yönetmen, senarist ve müzisyen Selim Demirdelen, oyuncu Taner Birsel ve sanat camiasının yakından tanıdığı yazar Yekta Kopan, jürinin diğer isimlerini oluşturuyor.

Yarışmada kapsamında verilecek ödüllerden biri de, SİYAD (Sinema Yazarları Derneği)’nin vereceği ‘En İyi Film Ödülü’. SİYAD En İyi Film Ödülünü belirleyecek sinema yazarları ise Murat Emir Eren, Selin Sevinç ve Talip Ertürk’ten oluşuyor.

Yarışmada, F. Serkan Acar’ın Aşk ve Devrim, Ali Özgentürk’ün Beni Sev, Onur Ünlü’nün Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi, Cemil Ağacıkoğlu’nun Eylül, Özcan Alper’in Gelecek Uzun Sürer, Erdoğan Kar’ın Kadife / Büyük Ana, Tolga Örnek’in Kaybedenler Kulübü, Caner Erzincan’ın Mar, İsa Yıldız ve Murat Onbul’un Memleket Meselesi, A. Haluk Ünal’ın Saklı Hayatlar, Ruhi Karadağ’ın Simurg, Burak Cem Arlıel’in Türk Pasaportu, Mustafa Nuri’nin Vücut ve Muzaffer Özdemir’in Yurt isimli filmleri yer alıyor.

En İyi Film seçilecek eserin 350 bin TL’lik ödüle sahip olacağı yarışmanın sonuçları, 24 Eylül Cumartesi günü Adana Merkez Park Amfi Tiyatro’da yapılacak ödül töreni ile açıklanacak.