Edremitli İşadamları Somali`ye 32 Bin Lira Gönderdi

Balıkesir`in Edremit ilçesinde bulunan Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) üyeleri, topladıkları 32 bin lirayı Somali`ye gönderdi.

Edremitli İşadamları Somali`ye 32 Bin Lira Gönderdi
Dernek birasında düzenlenen törenle yardım parası, Kimse Yok Mu Derneği görevlisine teslim edildi. Törene ESİAD Başkanı Osman Demir, Genel Sekreter Mustafa Çiftçi, Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Sorumlusu Yaşar Yeşil, Cihan Dedya Dağım Edremit Sorumlusu Şinasi Gözüm ve dernek üyeleri katıldı. Üyeler, geçen günlerde de 5 bin liralık yardımı Başbakanlık aracılığıyla bölgeye göndermişti.
Somali`de bir insanlık dramının yaşandığı belirten EİSAD Başkanı Demir, mübarek ramazan ayının bereketiyle birlikte Türk milletinin, bölgeye yardım etmek için adeta yarıştığını söyledi. Demir, "Sadece kendi halkımıza değil, dünyanın herhangi bir yerindeki muhtaçlara da el uzatıyoruz. Vefakâr Türk insanı, dünyada ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde kendi krizini unutup ekmeğini bölerek Somali`ye gönderdi. Bu bizim büyük bir millet oluşumuzun bir göstergesidir. İnşallah bölgedeki kuraklık en kısa zamanda biter ve oradaki kardeşlerimiz normal hayatlarına döner." dedi.

Bu arada ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bülbül`ün 10 yaşındaki oğlu Yiğit Bülbül, üç aylık yaz tatilinde biriktirdiği bin 755 lira harçlığını Somalili çocuklara gönderdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Somali ziyaretinden çok etkilendiğini belirten Özel Özcan Koleji 3. sınıf öğrencisi Bülbül, "Okullar kapanınca, üç ay boyunca amcamın emlakçı dükkanında çalıştım. Biriktirdiğim bin 755 lirayla bilgisayar almayı düşünüyordum ancak zor durumdaki Somalili kardeşlerime göndermeye karar verdim." şeklinde konuştu. ESİAD Başkanı Demir de duyarlı davranışından dolayı küçük Yiğit`i kutlayarak teşekkür plaketi verdi.