Aygan: Vedat Aydın Cinayetinde Binbaşı Özen’in Parmağı Var

Eski itirafçı ve JİTEM üyesi Abdülkadir Aygan, 1991 yılında faili meçhul cinayete kurban giden HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın cinayetinde emekli Binbaşı Aytekin Özen’in rol aldığını savundu.


İsveç’te yaşayan Aygan, nasname.com adresinden yayın yapan internet sitesinde, şahit olduğu bazı faili meçhul cinayetler hakkında bilgi verdi. Veli Küçük, Cem Ersever, Levent Ersöz, Atilla Uğur, Cemal Temizöz ve Aytekin Özen’den oluşan bir timin, PKK’nın önünü açmak için 12 Eylül darbesinden hemen önce Suriye’ye geçerek Kürt örgütlerinden Kawa’nın 18 kişilik tepe kadrosunu Kamışlı kentinde öldürdüğünü söyledi. Aygan, bilgi sahibi olduğu diğer olayları ise şöyle anlattı:
“5 Temmuz 1991 günü Diyarbakır-İstasyon Caddesindeki evinden kendisine polis süsü veren kişilerce alınıp, 7 Temmuz 1991 günü Diyarbakır-Elazığ arasındaki karayolunun kenarında işkence edilmiş cesedi bulunan HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın cinayeti. Bu cinayetten önce, JİTEM Diyarbakır Grup Komutanı A.Cem Ersever ve Grup Komutan Yardımcısı (Celil) kod adlı Aytekin Özen, Ali Ozansoy, Selahattin Görgülü ve ben; JİTEM emrine verilmiş yeşil renkli steyjin Kartal marka arabayla Vedat Aydın`ın evinin bulunduğu İstasyon caddesine gittik. Cem Ersever, Ali Ozansoy ve Selahattin Görgülü keşif yaparak evin bulunduğu apartman katını ve numarasını öğrendi. Aradan birkaç gün geçmişti, 7 Temmuz 1991 günü evimden JİTEM`e gittim. Görevli iki üç askerden başkaca hiç kimse ayakta değildi. Cem Ersever`in postası olan asker, ‘abi yavaş konuş, komutan ve diğer arkadaşlar uyuyor. Gece göreve gitmişlerdi, geç saatlerde döndüler.’ dedi. Ve öğlene doğru uyanan Cem Ersever bana ‘niçin erken geldin ortalık karışık, Vedat Aydın`ın cesedi bulunmuş’ dedi. Durumu anladım. Vedat Aydın`ın eşi Şükran Aydın tarafından yapılan eşkâl tarifine göre çizilen robot resimdekilerden birisi tıpa tıp Aytekin Özen`dir. Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Mustafa Özer`in arabasının altında C-4 plastik patlayıcı bombanın patlatılmasını da elindeki uzaktan kumanda cihazıyla Aytekin Özen gerçekleştirdi. Mardin-Kızıltepe`de bir arabanın altında patlatılan C-4 plastik patlayıcıyı da Aytekin Özen patlattı. Bismil`in bir köyünden Selahattin Görgülü aracılığıyla Tepe Köyü benzinliğinde verilen randevuya gelen Zahit Turan adlı vatandaşın, yol kenarında tabanca ile infaz edilmesinde de Aytekin Özen grubun komutanıydı. Bismil Tepe Köyü muhtarı Talat Akyıldız`ın Antalya`da ormanlık bir alanda tabanca ile infaz edilmesi olayında da Aytekin Özen ve Cem Ersever operasyonu yönetiyorlardı. Bu olayda; Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı Kurmay Başkanı, Kurmay Albay Kurtuluş Öğün de suç ortağıdır. İnfazı gerçekleştiren Selahattin Görgülü`ye gözcülük yapmam için beni Antalya`ya çağıran Aytekin Özen`dir. Antalya`ya gitmem için otobüs bileti temin eden ve emir veren de Kur.Alb.Kurtuluş Öğün`dür. Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis`in uçağının düşürülmesinde ve Cem Ersever`in tuzağa düşürülüp infaz edilmesinde de Aytekin Özen`in parmağının olduğunu kuvvetle tahmin ediyorum.”