Eyder, İki Eğitim Projesi İçin 60 Bin Euro Hibe Aldı

Erbaa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (EYDER), Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı Destekli (Ulusal Ajans) Leonarda Da Vinci’ (LDV) projelerinden 60 bin euro hibe almaya hak kazandı.

Eyder, İki Eğitim Projesi İçin 60 Bin Euro Hibe Aldı
Projeyle birlikte 20 genç yurt dışında kurs görecek.

Erbaa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (EYDER), en son olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı Destekli (Ulusal Ajans) Leonarda Da Vinci’ (LDV) projelerinden 60 bin euro hibe almayı hak kazandı. Erbaa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (EYDER) Başkanı Mustafa Kılıç, “Derneğimizin hazırladığı “Temiz Çevre Temiz Toplum” projesi ile Erbaa ilçesinde görevli 20 öğretmen İspanya ve Hollanda’ya gidecek. Proje kapsamında ülkelerin eğitim müfredatları incelenecek, çevre eğitimi üzerince çalışmalar yapılacak. Üçer hafta sürecek olan eğitim gezisiyle öğretmenler farklı ülkelerdeki eğitim çalışmalarını yakından görmüş olacaklar.” dedi.

İkinci projenin doğalgaz kaynakçılığı ve iç tesisatı projesi ile meslek liselerinin kaynakçılık veya metal bölümü mezunu gençleri kapsadığını belirten Kılıç, "Gençlerimiz Macaristan ve Hollanda`da birer aylık staj yapma imkânı bulacaklar ve doğalgaz kaynakçılığı alanında kalifiye eleman olarak ülkemize döneceklerdir. 20 gencin katılacağı bu projeler 2012 yılında başlanacak." şeklinde konuştu.