Bakan`dan Vali`nin Atamasının Geri Alınmasını İstediler

Artvinli öğrenciler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`dan, Hopa olaylarından sonra çıkan ilk Valiler kararnamesi ile Merkez`e atanan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu`nun Artvin`de kalmasını istedi.

Bakan`dan Vali`nin Atamasının Geri Alınmasını İstediler
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir takım incelemelerde bulunmak üzere bugün akşam saatlerinde karayolu ile Artvin`e geldi. Borçka Barajı`nı inceleyen Yıldız, iftarını Sabancı Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdunun bahçesinde öğrencilerle birlikte açtı. İftar yemeği sırasında hoparlörlerden ilahı çalınması dikkat çekti.

İftar yemeğinin ardından, öğrenciler ile sohbet eden Yıldız, yurt öğrencilerinin okul harçlıklarından Somali`ye gönderilmek üzere 650 TL topladıklarını öğrenince öğrencileri kutladı. Öğrenciler topladıkları parayı Somali`ye ulaştırması için bir zarf içerisinde Yıldız`a teslim etti. Yıldız ise zarfı Vali Yemlihalıoğlu`na teslim ederek, Somali hesabına yatırması talimatı verdi.

Bakan Yıldız öğrencilerle sohbeti sırasında ilginç bir talep ile karşılaştı. Yurt öğrencilerinden Aysel Algül, son valiler kararnamesi ile Merkez Valiliği`ne atanan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalioğlu`nun atamasının iptal edilmesi talebinde bulundu. Akgül`ün talebinin ardından, görme engelli Süheyla Köse ve kendisi gibi görme engelli abisi Kemal Köse de aynı talebi yineledi

Bakan Yıldız, Valinin hemşerisi ve akrabası olduğunu hatırlatması üzerine bir öğrenci, "Hem akrabanız, hem buradan alıyorsunuz" şeklindeki tepkisi gülümsemelere neden oldu. Bakan Yıldız, talepler karşısında, devlet kademelerindeki görevlerde bu tarz yer değişikliklerinin normal olduğunu belirtti

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalioğlu`nun, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Hopa mitinginde yaşanan olaylar sonrası görevden alınması gündeme gelmiş, son valiler kararnamesi ile Merkez Valiliği`ne atanmıştı.

Bir yurt öğrencisi tarafından kara kalem çalışması ile çizilen Vali Yemlihalioğlu`nun resmi Bakan Yıldız tarafından Vali`ye teslim edildi. Ardından yurt öğrencilerine çeşitli bayram hediyeleri verildi.
Kaynak: İHA