Alevi ve Sünni Vatandaşlar Aynı Sofrada İftar Yaptı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Alevi ve Sünni vatandaşlar aynı sofrada iftar yaptı, Peygamber Efendimiz (sav) ile Hz.

Alevi ve Sünni Vatandaşlar Aynı Sofrada İftar Yaptı
Ali’yi andı. ELSİAD Başkanı Polat, "Biz gerçek sevgiyi kitaptan, Peygamber`den (sav) ve Ehli Beyt’ten öğrendik. İnsanlık Hz. Ali’yi anmak kadar anlamakla da görevlidir.” dedi.
Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD), son günlerde yaşanan terör ve ayrımcılık söylemlerine çok güzel bir organizasyonla cevap vermiş oldu. Elbistan’da yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşlar, Ramazan ayında birlikte iftar yapıp Hz. Ali’yi andılar.
Elbistan Kervansaray Restauran’ta düzenlenen programın açılış konuşmasını ELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Polat yaptı. Polat, “Her şeyden önce ayrılıkların arttığı bu dünyada ortak değerlerimizle bir arada bulunuyoruz. Sünni ve Alevisiyle birçok ortak noktamız var. Allah’a, Peygamber`e (sav), kitaba iman etme, Hz Ali’ye ve Ehli Beyt’e karşı ciddi bir sevgi duyma bizim ortak noktalarımızdır. Biz gerçek sevgiyi kitaptan, Peygamber`den (sav) ve Ehli Beyt’ten öğrendik. İnsanlık Hz. Ali’yi anmak kadar anlamakla da görevlidir.” dedi.
Kaymakam Metin Maytalman ise bu tabloyu önemsediğini kaydetti. Maytalman, ”Ülkemiz, çok renkli bir toplumsal yapıya sahip. Ama bu, yakınılacak bir durum değil. Bunun tam tersine mutlu olmamız ve sevinmemiz gereken bir zenginlik. Bunu daha da geliştirmek için daha fazla diyaloğa daha fazla aramızda konuşmamıza ihtiyaç var. Birbirimizi anlayamaya, sevgiye saygıya ihtiyacımız var.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Çorum Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Eğri, Hz. Ali’nin İslam tarihindeki yeri üzerine görüşlerini dile getirdi. Eğri, “Ramazan ayı rahmet ayıdır. Buradaki bu program da bu rahmetin bir yansımasıdır. Kur`an ayı olan bu ay, Kur`an’dan ayrılmayan Ehl-i Beyt’in en önemlilerinden biri İmam Ali (rh.a)’nın şehit olduğu aydır. Ramazan’ın son 10 günü itikâf günleridir. Son 10 günde insanın bir mabette köşeye çekildiği ve Hak’la baş başa olduğu günlerdir. Hakla baş başa olmak Hak’la beraberliği yanı sıra getirir. Hz. Muhammed Mustafa (sav) şöyle buyuruyor: Hak Ali ile beraberdir, Ali de Hak’la beraberdir. Sanki İmam Ali son 10 günde Hak’ka yürümüştür. 10 gün beklemeye dahi tahammül edememiş sanki. Şehadet şerbetini içmiş. Şehitlerin Serdar’ı Ali.” diye konuştu.
Hz. Ali’nin ham ruhları olgun ruha çevirdiğini anlatan Prof. Eğri, “Hz. Ali, kömürü elmas yapandı. Ham bir canı kamil bir insan yapardı. Hak Muhammed Ali birbirinden ayrılamaz.” ifadesini kullandı. Eğri, şunları söyledi: Peygamber Efendimiz (sav) Hz. Ali’ye; etin etimdir, kemiğin kemiğimdir, kanın kanımdır, canın canımdır. Cismin cismimdir. Ruhun ruhumdur buyurmuştur. O yüzden Hakkı Muhammed (sav)’ten, Muhammed’i Ali’den ayırmak mümkün değil. Ayıramayız, o yüzden hakkı bilmenin adı olan tasavvufun sultanı Hz. Ali’dir. Hz. Muhammed (sav) şehrine girmek istiyorsanız Ali kapısından gireceksiniz. Peygamber Efendimiz (sav) bunu yapmıştır.”
Alevi ve Sünnilerin birlikte iftar yapıp Hz. Ali’nin şahadetinin yıl dönümünde onu andığı programa Kaymakam Metin Maytalman’ın yanı sıra, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İlçe Müftüsü RamazanTolan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, MHP İlçe Başkanı Ramazan Kaya, Elbistan Kent Konseyi Başkanı Mükrimin Yinanç ve çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaş katıldı.