Hordoloş: 2b Ölçümlerinde Keyfi Davranılıyor

Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, Karasu’nun iki beldesinde ve dört köyünde 2B ile ilgili çalışmaların henüz tamamlanamadığını ve ölçümlerde keyfi davranıldığını söyledi.

Hordoloş: 2b Ölçümlerinde Keyfi Davranılıyor

Hordoloş, yaptığı açıklamada, Karasu’da henüz Darıçayırı, Kurudere, Yeşilköy, Yenidoğan, Ortaköy ve Çatalüvez’de 2B çalışması yapılmadığını, çiftçinin mağdur edildiğini kayedetti. Geçen yıl ölçümün tamamlanmadığı için birçok çiftçinin desteklemeden yararlanamadığını vurgulayan Hordoloş, “Bu yıl da böyle giderse çiftçilerimizin mağduriyeti sürecek.” dedi.

2B ölçümlerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Hordoloş, “2B ölçümleri yıl sonuna kadar gerçekleşmediğinde çiftçilerimiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ne alan bazlı desteklemeden ne mazot gübre desteğinden faydalanamayacak. Çiftçilerimizin ekonomik anlamda zorlu bir yıl geçirecek olması göz önüne alınmalı ve 2B ölçümleri bir an önce tamamlanmalı.” diye konuştu.
Bu arada, fındık üreticilerini zorlu bir yılın beklediğini yineleyen Başkan Hordoloş, bu yıl fındık rekoltesinin son yılların en düşük seviyesine ineceğini dile getirdi. Hordoloş, çiftçilerin tarımsal borçları ötelenmeli ve faiz alınmamasını isteyerek, “Aksi taktirde fındık üreticisinin beli bükülecek.” dedi.
Fındıklıklarda yaptıkları incelemede, fındıkların büyük bir kısmının yere döküldüğünü de tespit ettiklerini söyleyen Başkan Hordoloş, “Fındık zaten yok, olanının da randımanı yok. Birçok fındıklıkta yaptığımız incelemede yerlerin fındıklarla dolu olduğunu gözlemledik. Ancak yerdeki fındıkların içlerinin boş olduğunu tespit ettik. Bu da bu yıl fındığın hem az olacağını hem de kalitesinin düşük olacağını gösteriyor.” bilgisini verdi.