Sarıkamış Belediyesi’nin 2011 Yılı Yatırımları

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 2011 yılı yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Sarıkamış Belediyesi’nin 2011 Yılı Yatırımları
Başkan İlhan Özbilen, Sarıkamış’ta birçok proje hazırladıklarını ve bu projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Başkan Özbilen, en büyük projelerinin “Sarıkamış Şehitleri Abidesi” olduğunu söyledi.

Başkan Özbilen; “ 2011 yılında bilindiği gibi en önemli projelerimizden bir tanesi “Sarıkamış Şehitleri Abidesi” projesiydi. Bu bir devlet projesi artık Sarıkamış Belediyesi’nin imkanları buna yetmemektedir. Devletin imkanlarıyla bu proje ancak gerçekleşebilir. Çünkü devasa bir projedir. Sarıkamış’ın geleceğiyle ilgili en önemli projelerimizden bir tanesidir. Hem şehit abidelerinin yapılması, hem de bu bölgede turizm sektörünün belli bir potaya yükselmesi açısından gelişimine katkıda bulunacak bir projedir” dedi.SARIKAMIŞ İŞ MERKEZİ 2012 YILINDA HİZMETE GİRECEKSarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, eski hal binasının yerinde yaptırdıkları iş merkezinin 2012 yılında hizmete gireceğini belirtti.İlhan Özbilen; “İş Merkezi Sarıkamış için çok önemlidir. Çünkü kayak merkezinde bulunan misafirlerimiz özellikle kayak işlemleri bittikten sonra şehri gezmeden ayrılıyorlardı. Alış veriş yapmak için kent merkezine inmiyorlardı. Biz de eski hal binasının yerinde yapmış olduğumuz iş merkezini daha cazip bir hale getirmek için turistlerin Sarıkamış’ta alış veriş yapmalarını sağlamak adına bu iş merkezinin yapımının tamamlanması için çaba sarf ediyoruz. İş merkezinin 3’ncü katında bir sinema yaptık. Kafeterya iş merkezine gelecek insanların çocukları için parklar yaptık. İnsanlar alış veriş yaparken çocuklarda kendileri için hazırlanan oyun alanlarında eğlenecekler zamanlarını burada geçirecek. İş merkezi 2 bin 100 TL.’ye mal oldu. Eski paraya göre 2 trilyon 100 Milyar TL.’ye ihale ettik. Bu iş merkezi 2012 yılının Ağustos ayında tamamlanarak faaliyete geçecek

SARIKAMIŞ’IN 2050 YILINA KADAR SU SORUNU ÇÖZÜLECEKBelediye Başkanı İlhan Özbilen, 210 litrelik içme suyu arıtma tesislerine 32 litrelik su geldiğini ve bu suyun Sarıkamış’a yetmediğini ifade etti.Özbilen; “Sarıkamış’ın en önemli meselelerinden bir tanesi su meselesidir. Tabi 210 litrelik arıtma tesisimiz var. Fakat arıtma tesisine giren su miktarı 31 litre ilçemizin ise 100 litre su ihtiyacı bulunmaktadır. Fakat Sarıkamış’ın 50 yıl sonraki durumunu düşündüğümüzde arıtma tesisimizin kapasitesi iyi ama 50 yıla kadar bir belediye başkanının su ve alt yapı planlaması lazım. Bizde 50 yıllık su ihtiyacını giderebilmek için şu anda Kızılçubuk deresinde bulunan eski Kızılçubuk köyü yerinde DSİ Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Çevre Bakanımızın talimatlarıyla 7 Kasım Göleti diye adlandırdığımız 30 metre yüksekliğinde bir gölet yapılacak. Bu göletten Sarıkamış’ın su ihtiyacı karşılanacak. Yani Gölet faaliyete geçtikten sonra Sarıkamış’ın 50 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak. Gölet KİK’e verildi. Pazartesi’nden sonra KİK’te ihale süreci belli olacak. Planlama ve Proje ihalesi yapılacak. Bundan sonrada yapım aşamasına geçilecektir” şeklinde konuştu.Sarıkamış Belediye Başkanlığı’nca ilçe merkezinde park projeleri hazırlanıyor. Parkaların bahçe duvarlarının yapımına başlandı. Bahçe duvarları 110 milyon TL.’ye mal olacak.Sarıkamış Belediyesi SODES kapsamında hazırlanan proje ile ilçe de voleybol ile basket bol sahası yapılacak. Voleybol ve Basketbol sahalarının yapımı için 177 milyon TL. harcanacak.
Kaynak: İHA